Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her eksploderer fotballskolesjefen

- Han spyttet og slo etter meg, hevder Vålerenga-spiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartfinale G16: Vålerenga - CIAF Abidjan 1-3.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Noen minutter inn i kvartfinalen mellom Vålerenga og CIAF Abidjan fra Elfenbenskysten ble Vålerenga tildelt en tvilsom straffe.

Abidjan protesterte heftig - men ingen gikk lengre enn sjefen for det ivorianske fotballakademiet.

Thierry Kopp stormet ut på banen i raseri, men ble stanset av et par VIF-spillere.

Det eneste alle er enige om er at det oppsto munnhuggeri og krangling, og at Kopp ble vist bort av dommeren. Bortsett fra det er det uenighet om det meste. Vålerenga hevder Kopp både spyttet og slo mot VIF-spiller - Kopp benekter at det oppsto noe som helst håndgemeng eller spytting.

- Han spyttet

Spilleren som skaffet den omdiskuterte straffen, Khoger Mohammed, er ikke et sekund i tvil om hva som skjedde.

- Jeg ble felt inne i straffefeltet, og det ble masse bråk rundt det. Treneren min ba meg gå vekk, og det neste jeg ser er at laglederen (Thierry Kopp, journ.anm) er fly forbanna på meg. Han kom mot meg, og vi ble stående med ansiktet helt oppi hverandre. Da spyttet han på meg, og forsøkte å slå etter meg. Heldigvis traff han ikke. Det var ille, sier Mohammed.

AMPERT: Her står Thierry Kopp og Vålerenga-spillerne i en opphetet diskusjon. Kopp ble utvist, men benekter at han spyttet og slo etter spiller nummer ni på Vålerenga, Khoger Mohammed. Foto: Thomas Brekke Sæteren/vif.no
AMPERT: Her står Thierry Kopp og Vålerenga-spillerne i en opphetet diskusjon. Kopp ble utvist, men benekter at han spyttet og slo etter spiller nummer ni på Vålerenga, Khoger Mohammed. Foto: Thomas Brekke Sæteren/vif.no Vis mer

Thierry Kopp ble tidligere denne uka omtalt i Dagbladet. Som sjef for fotballakademier i både Norge og Elfenbenskysten ga han uttrykk for at norsk fotball er konservativ og at barn trenes opp feil.

- Han kritiserte norsk fotball for noen dager siden, men kritikken kommer ikke fra rett mann når han faktisk spytter på meg, mener Khoger Mohammed.

Avviser beskyldningene

Thierry Kopp selv tar selvkritikk på at han løp inn på banen, men hevder at det deretter var VIF-spillerne som oppførte seg dårlig.

- VIF får en straffe de fleste reagerer på. At jeg gikk inn på banen var ulovlig og beklagelig, og jeg gjorde en feil. Jeg gjorde det for å snakke med dommeren, men da kom flere VIF-spillere for å stoppe meg. De snakket innmari stygt, og da ble det gnisninger.

- VIF-spilleren sier du spyttet og slo mot ham?

- Jeg har barn selv, og spytter selvsagt ikke på 15-16-åringer. Og det er helt feil at det ble fysisk håndgemeng, overhodet ikke. At jeg entret banen var innmari dumt av meg, men det er slikt som skjer på en fotballbane, sier Kopp.

Han sier han forsøkte å takke VIF for kampen etterpå, men at ingen ville snakke med ham. Da Dagbladet.no møter ham mens han følger laget sitt i semifinalen mot Aalesund, viser han imidlertid fram en sms på mobilen fra Vålerenga-trener Andrea Lomberto. «Lykke til videre», står det.

image: Her eksploderer fotballskolesjefen

- Det satte jeg pris på, sier Kopp.  

VIF tapte

CIAF Abidjan-trener Xavier Mininoungou forsikrer at Thierry Kopp kun gikk ut på banen for å snakke med dommeren - ikke for å slenge fornærmelser mot VIF-spillerne.

- Dette er en sport, det eneste vi er interessert i er å spille. Vi er skuffet over oppførselen til VIF-spillerne, men hever oss over slengbemerkningene vi fikk. Men om Vålerenga er interessert, spiller vi gjerne en Fair Play-kamp mot dem, sier treneren.

Han understreker samtidig at bildet av en rasende Kopp ute på banen ikke er betegnende for hvordan han er som person.

- Thierry er en fantastisk fyr som gjør alt for oss, sier Mininioungou.

Står på sitt

Khoger Mohammed står uansett på sitt. 

 - Det var han som startet skittkastingen, det var han som slang ut stygge gloser. Da reagerte jeg, og kalte ham noe stygt tilbake.

Vålerenga ledet 1-0 i store deler av kampen, men like før slutt utliknet CIAF Abidjan. Dommeren la til hele åtte minutter i en kamp hvor en VIF-spiller også ble utvist, og i løpet av tilleggstiden scoret ivorianerne to ganger til.

Dermed vant de kampen 3-1 og avanserte til semifinale.

VIF la inn protest, som ble avvist av juryen.

- Totalt uakseptabelt

Rekruttrener for Vålerengas 2. divisjonslag, Andreas Holter, sto på sidelinja og har aldri opplevd maken.

- Først og fremst vil jeg si at vi ikke ønsker å framstå som furtne. Vi tapte for et bedre lag. Det vi reagerer på er at en som framstår som leder for laget løpet ut på banen og fysisk tar tak i spillerne våre. Det er en oppførsel jeg aldri har sett maken til. Totalt uakseptabelt, sier Holter.

Og legger til:

- Med oppførselen hans ville jeg ikke akkurat sendt sønnen min til akademiet hos ham. Han hadde ingenting ute på den banen å gjøre.