Her eksploderer Rune Jarstein igjen

Kastet vannflaske mot lagkamerat. Se video.

(Dagbladet): Det gikk hett for seg på dagens Viking-trening. Det var ekstremt varmt både i lufta og på banen. Spillerne gikk gjennom en hard økt, og det var mange slitne spillere.

Dagbladets journalist på stedet observerte hele treninga, og mot slutten av treninga begynte Viking-keeper Rune Almenning Jarstein å klage på Trond Olsens jobbing bakover på banen. 

- Det står tre mann alene, også står du bare og kikker på, skrek Jarstein til sin lagkamerat.

Det var en hissig tone mellom de, ukvemsord fløy i begge retninger. De to diskutere heftig, og ble ikke ferdige ute på matta.

Har fått nok Da de to gikk av banen, startet en skikkelig krangel.  Begge var tydelig frustrerte på hverandre.

- Klapp igjen da, sa Trond Olsen mens han pekte på Jarstein:

- Jeg har fått nok.

Da klikket det for Jarstein. Han kastet to drikkeflasker mot lagkameraten. To Viking-spillere stormet til for å holde tilbake landslagskeeperen og Olsen, men de var ikke ferdige.

- Jeg er så lei, kom igjen nå, kom igjen fortsatte Olsen.  Det hele endte med at de to ble fjernet fra hverandre.

På vei bort gikk Jarstein rett bort til Dagbladets videojournalist, som filmet hele hendelsen. Jarstein rakk ut fingeren, så rett i kamera og sa:

- Og hvis du viser det her, da blir det bråk.

All skyld Dagbladet var i kontakt med både Rune Almenning Jarstein og Trond Olsen etter kampen. Keeperen sa til Dagbladet at sånn skjer på trening, men ville ikke kommentere det noe mer.

Trond Olsen derimot, la seg helt flat:

- Det er min skyld. Jeg skulle bare ha gått videre og holdt kjeft, da hadde det ikke vært noe i det hele tatt, sier Olsen til Dagbladet.

Han forteller videre at begge nå har lagt situasjonen bak seg. Det er sånn som skjer på treningsfeltet.

- Det skal være litt temperament. Du skal ville vinne, hele tiden. Vi har sagt unnskyld og var ferdige med det her da vi gikk av treningfeltet i dag, sier Olsen.

Proffaktuell Dagens tumulter kan være et skår i proffdrømmen til den norske landslagskeeperen. Viking-trener Kjell Jonevret tror ikke dagens hendelse kommer til å ødelegge noe for sin keeper.

- Jarstein har havnet i bråk flere ganger tidligere. Hva tenker du om at han igjen er havner i en tilsvarende episode?

 SNUDDE SEG BORT:  Her må Trond Olsen snu seg unna vannflaska Rune Almenning Jarstein kaster etter ham. Foto: Oddbjørn Vistnes / Dagbladet
SNUDDE SEG BORT: Her må Trond Olsen snu seg unna vannflaska Rune Almenning Jarstein kaster etter ham. Foto: Oddbjørn Vistnes / Dagbladet Vis mer

- I Viking har vi i alle fall aldri hatt noen som har sparket eller slått hverandre. Det skjer ofte at det er verbale utbrudd, men det er bare herlig. Det er slik som gjør at vi får frem vinnerviljen, at det blir trøkk på treningene, sier Jonevret Til Dagbladet.

- Hvordan opplevde du det som skjedde mellom Rune Almenning Jarstein og Trond Olsen?

- Jeg sto litt ifra, men jeg opplevde ikke episoden som noe spesielt. Det var noen utvekslinger, for den ene (Jarstein) syntes den andre ikke gjorde jobben sin, mens han andre (Olsen) mente han gjorde det. Slike ting skjer ofte. Det er bra med litt temperatur, sier Kjell Jonevret til Dagbladet.

- Vil denne hendelsen få følger for Jarstein?

- Vi tar opp alle hendelser. Både bra og dårlige. Men vi diskuterer dem ikke med media, det gjør vi i garderoben.   Bråket før Det er ikke første gang Jarstein har vært i medias søkelys.

I september måtte Jarstein gå ut og beklage offentlig etter at han truet med å slå ned en Scanpix-fotograf utenfor spillerhotellet i Oslo. Episoden skjedde dagen etter at Norge slo Slovenia 1-0 på Ullevaal, fotografen tok bilder av at keeperen forlot hotellet.

- Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart i fra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle trusler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sa Rune Almenning Jarstein til fotball.no i september.

Også i intervjusonen etter Slovenia-kampen kokte det over for landslagskeeperen. Etter å ha blitt irritert over det han kalte dumme spørsmål fra journalistene, kastet Jarstein headsettet sitt i bakken slik at det knuste.

I juni var Jarstein inneblandet i Morten Stokstads berømte nachspiel. I 2006 ble Jarstein ilagt en bot på 5000 kroner for å ha vist fingeren til publikum i forbindelse med en seriekamp mellom hans daværende lag Odd Grenland og Fredrikstad.