Her ender 1114 minutter med måltørke

Rooney traff endelig da United knuste stakkars West Ham.

SIKKER: Mål er mål, det vil nok i det minste Wayne Rooney mene etter at han endelig fant tilbake til nettmaskene, fra straffemerket mot West Ham.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
SIKKER: Mål er mål, det vil nok i det minste Wayne Rooney mene etter at han endelig fant tilbake til nettmaskene, fra straffemerket mot West Ham.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

||| (Dagbladet): Manchester United - West Ham 3-0.

Wayne Rooney har hatt en tøff sommer. Siden han sist scoret mot Bayern München på Allianz Arena 30. mars, har han ikke funnet nettmaskene en eneste gang for klubb eller land - på 13 kamper.

589 minutter uten mål for England. 492 for Manchester United. Det var før i kveld.

33 minutter ut i kampen mot West Ham på Old Trafford fikk nemlig spissen sjansen fra straffemerket, og endte effektivt 1114 minutter totalt uten scoringsjubel med en sikker ellevemeter.

Med en målgivende pasning til Nanis 2-0-scoring i tillegg, viste Wayne Rooney at han definitivt blir å regne med også i år. Om det var noen som tvilte på akkurat det.

PERLE: Dimitar Berbatov dunket inn 3-0 på akrobatisk manér, hans femtiende i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
PERLE: Dimitar Berbatov dunket inn 3-0 på akrobatisk manér, hans femtiende i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- I dag var prestasjonen hans det viktigste, han var i godt spillehumør i dag. Wayne har vært en del skadd og hadde også et virus i kroppen forrige uke. Han var full av energi i dag og spilte en god kamp, sier en fornøyd Alex Ferguson i intervjuet med Sky Sports etter kampen.

- Det var en bra prestasjon av hele laget, vi holdt godt i ballen. Vi kunne scoret mer, for etter det første målet åpnet kampen seg. Men målet fra Nani var fantastisk, og Berbatovs også, sier Ferguson.

Scholes regisserte
Straffen kom etter samarbeid mellom superveteranene Paul Scholes og Ryan Giggs etter en drøy halvtime.

Scholes slo en strålende pasning ut til Giggs på venstrekangen, som tok eks-United-spiller Jonathan Spector med på en løpetur på vei inn i sekstenmeteren.

En forfjamset Spector satte inn en dårlig takling på sin walisiske motstander, og Wayne Rooney kunne greit finte ut Rob Green og sende Manchester United i ledelsen.

Omgangen ellers var preget av nær total hjemmedominans, mot et West Ham-lag som har slitt voldsomt i sesongåpningen.

Serverte Nani
Nani skulle kanskje doblet Uniteds ledelse da han kom alene med Green før pause, men i stedet fikk han gjøre det fem minutter ut i andre omgang, denne gang servert av nevnte Wayne Rooney.

MELDING: Berbatov feiret ved å ta av drakta og avsløre en foreløpig uklar melding på undertrøya.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
MELDING: Berbatov feiret ved å ta av drakta og avsløre en foreløpig uklar melding på undertrøya.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Et flott angrep ble avsluttet da Rooney dyttet ballen videre til Nani på et touch, portugiseren brukte noen steg og en kroppsfinte til å legge den til rette, og 2-0 ble smelt inn bak Englands ulykkelige VM-keeper.

Nani hadde en god kamp etter forrige ukes skjebnesvangre straffemiss, og det følte han selv også.

- Selvfølgelig var det godt. Jeg jobber hardt hver dag for å score mål og skaffe laget seier, og det klarte vi i dag, sier mannen som ble kåret til banens beste.

- Det var en bra kamp. Vi spilte uavgjort sist og ville vinne i dag ettersom Chelsea og de andre gjør det så bra. Vi har ikke råd til å snuble, sier Nani.

Berbatov-perle
United-dominansen fortsatte mot et West Ham-lag som hadde lite motstand å vise fram.

Og knappe tjue minutter før slutt var det Dimitar Berbatovs tur til å sende enda et stikk til sine mange kritikere.

LETTELSE: Rooney gratuleres etter straffesparket.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
LETTELSE: Rooney gratuleres etter straffesparket.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

Nani slo innlegget mot bakre stolpe, bulgareren hadde kjempet seg til nok plass for et krumspring, og med et lekkert saksespark dunket spissen inn sitt andre for sesongen med en volley Rob Green aldri hadde sjanse på.

Dermed kom Manchester United seg tilbake på vinnersporet etter 2-2 mot Fulham sist, mens West Ham må bokføre sin tredje på rad med tre baklengs. Og null poeng.

PS! Chris Smalling fikk sin ligadebut for hjemmelaget da han spilte det siste kvarteret for Jonny Evans.