Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her ender Man. Citys måltørke

Snudde kampen mot Tottenham.

(Dagbladet.no): Manchester City - Tottenham Hotspur 2-1.

Før dagens kamp hadde ikke Manchester City scoret på fem timer og 15 minutter i Premier League. Det forrige målet var Benjanis mot Manchester United i forrige måned.

I dag skulle det omsider løsne for Sven-Göran Erikssons formsvake menn.

 
- Vi har fått noen kritikere, så det er en lettelse at det løsnet. Dette vil gi oss sjøltillit til å holde det gående, sier Nedum Onuoha - som ble matchvinner med sitt første mål for Manchester City noensinne.

Men også dagens kamp bød lenge på frustrasjon for de himmelblå fra Manchester.

Dawson drev City til vanvidd 

Et eksempel på det kom da City bombarderte Tottenhams mål etter en halv times spill.

Først avsluttet Michael Johnson fra kort hold og traff hånda til Michael Dawson, som kastet seg ned for å blokkere. Dommeren mente det ikke var straffe.

HER SNUR DET: Stephen Ireland setter inn Manchester Citys første Premier League-mål på 374 minutter. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX
HER SNUR DET: Stephen Ireland setter inn Manchester Citys første Premier League-mål på 374 minutter. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX Vis mer

Etter returen fulgte mye klabb og babb i feltet, før Benjani Mwaruwari fikk heade mot nesten åpent mål. Men bare nesten.

For igjen var denne Dawson på rett sted til rett tid, og denne gangen reddet han på streken.

Keane-kanon

Og Citys sjansesløsing skulle snart straffe seg, for Robbie Keane lot seg ikke be to ganger da han fikk ballen skrått til venstre på mål etter slett forsvarsspill. Med venstre bein banket han ballen i høyre kryss på utsøkt vis.

Rett etterpå beleiret City igjen Tottenhams målgård, men uten å få hull på byllen.

Dermed måtte de gå i garderoben vel vitende om at de ikke hadde scoret på seks timer med Premier League-fotball.

Men hjemmelaget opprettholdt trykket i den andre omgangen, og etter 53 minutter så Nery Castillo ut til å komme alene med keeper.

Ireland fikk foten på ballen

image: Her ender Man. Citys måltørke

Meksikaneren klarte imidlertid ikke å bestemme seg for å skyte, og det hele rant ut i ingenting.

Så ikke seks minutter seinere da samme Castillo riktignok sleivet, før en offsideplassert Stephen Ireland fikk foten på ballen. Målet ble godkjent, og lagene var like langt.

Samtidig endte City her sin smule måltørke, etter 374 målløse minutter i Premier League.

Og når proppen først hadde løsnet, tok det ikke lang tid før mål nummer to satt i nettet.

Forbanna Keane byttet ut

I det 72. spilleminutt var Onuoha en av flere City-spillere som var dårlig markert etter en corner, og dette utnyttet han til å stange ballen i mål, til 2-1 for gjestene.

Dette skjedde for øvrig bare noen minutter etter at Tottenham-målscorer Robbie Keane var byttet ut, til hans synlige og store frustrasjon.

Denne frustrasjonen ble nok heller ikke mindre av at han måtte sitte og se på at Tottenham fikk et utlikningsmål annullert drøye fem minutter før slutt.

Samtidig kunne de før så frustrerte Manchester-herrene endelig puste lettet ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media