Her endte løpet for VM-lederen

Nå er Alonso på topp.

NED FRA TRONEN: Mark Webber mistet ledelsen i VM-sammendraget etter at han i dag kjørte ut i Sør-Korea. Foto: TORU HANAI/REUTERS
NED FRA TRONEN: Mark Webber mistet ledelsen i VM-sammendraget etter at han i dag kjørte ut i Sør-Korea. Foto: TORU HANAI/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Dagens Formel 1-runde i Sør-Korea ble høydramatisk.

Etter fire runder bak sikkerhetsbilen ble løpet avbrutt, på grunn av voldsomt regn. Først etter en pause på nesten en time, fikk de (nesten) grønt lys igjen. Førerne måtte kjøre 13 runder bak fartskontrollbilen, før forholdene ifølge løpsledelsen var trygge nok til å slippe fartsmonsterne løs.

- Jeg har aldri kjørt i verre forhold, sa Fernando Alonso ifølge Autosport.

Men dramatikken var ikke over med dette.

Kjørte ut i sving VM-leder Mark Webber lå på andreplass da han på den 19. runden forsvant ut i en sving.

- Helt klart min feil, jeg hadde ikke dagen i dag. Jeg fikk hjulet på kanten i utgangen av svingen. Jeg trodde jeg skulle klare å rette det opp, men veggen kom for brått på. Dessverre ødela jeg Nicos (Rosenberg) løp også, sier Red Bull-føreren til BBC.

Webber ledet VM med 220 poeng foran løpet i Sør-Korea, 14 poeng foran Fernando Alonso og Sebastian Vettel.

- Dette er andre gang jeg ikke kommer til mål i år. Det er fortsatt to løp igjen, og jeg skal gjøre mitt beste

Motortrøbbel Vettel - som startet i pole position - ledet dagens løp fram til det gjensto noen få runder. Da fikk Webbers stallkamerat motortrøbbel og ble nødt til å bryte. Altså ingen sprudlende dag for Red Bull-teamet i Sør-Korea.

PØSREGN: Starten ble først utsatt, så ble løpet avbrutt etter et par runder - før de til slutt klarte å gjennomføre det. Foto: RUSSELL BOYCE/REUTERS
PØSREGN: Starten ble først utsatt, så ble løpet avbrutt etter et par runder - før de til slutt klarte å gjennomføre det. Foto: RUSSELL BOYCE/REUTERS Vis mer

Dermed suste Alonso opp i ledelsen, og den ga han ikke fra seg.

Spanjolen har dermed også overtatt ledelsen i VM-sammendraget, etter den høydramatiske runden. Alonso har nå 231 poeng og er 11 foran Webber.

- Dette er årets beste lag for teamet. Jeg er også veldig fornøyd med å ha vunnet et regnløp for første gang. Men egentlig er det ikke så mye som har forandret seg, for med det nye poengsystemet kan alt fortsatt skje, sier Alonso.

Lewis Hamilton kapret andreplassen i dag, og klatret til tredjeplass sammenlagt, 21 poeng bak Alonso. Felipe Massa kjørte inn til tredjeplass.