Her endte mest sannsynlig touren for Tony Martin

Besvimte i lagbussen etter målgang.

 BESVIMTE:  Tony Martin gikk først i bakken under massevelten, og deretter besvimte han ombord i lagbussen. Nå er den tidligere verdensmesteren mest sannsynlig ferdig i Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BESVIMTE: Tony Martin gikk først i bakken under massevelten, og deretter besvimte han ombord i lagbussen. Nå er den tidligere verdensmesteren mest sannsynlig ferdig i Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Tony Martin er mest sannsynlig ferdig med årets Tour de France etter en dramatisk avslutning på åpningsetappen.

Martin var rytteren som gikk først i bakken under den massive velten med få kilometer igjen, etter å ha fått en dytt av en annen rytter i feltet.

Massevelten tok med seg eller hindret mange av de store spurtkanonene i å få bli med i spurten, deriblant Tony Martins lagkamerat Mark Cavendish.

Alexander Kristoff endte som nummer to, få meter bak Marcel Kittel.

Besvimte på bussen TV-bildene viser at hvordan Martin går i bakken, og deretter får flere andre ryttere og sykler over seg.

Den tyske 28-åringen, som sykler for Omega Pharma-Quick Step, satte seg opp etter krasjen, og bildene viser tydelig skadene syklisten fikk på ryggen.

Massevelten skjedde bare minutter etter at det var oppdaget at en lagbuss sto fast i målseilet, og det hersket stor kaos om målområdet skulle bli flyttet eller ikke.

Første kunne de som oppholdt seg utenfor bussen til Omega Pharma-Quick Step se blodspor på gardinene, før Tony Martin deretter ble brakt ut av bussen på båre.

 BLODIG ALVOR:  Gardinene til Omega Pharma-Quick Step-bussen viste tydelig tegn til de dramatiske Tour-scenene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLODIG ALVOR: Gardinene til Omega Pharma-Quick Step-bussen viste tydelig tegn til de dramatiske Tour-scenene. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Ifølge rapporter skal 28-åringen ha besvimt opptil flere ganger inne i bussen før han ble fraktet til sykehuset.

Kragebeinsbrudd Den tyske 28-åringen har blant annet har en etappeseier fra Tour de France i 2011 og  ble verdensmester i tempo samme år.

Nå ser det ut til at Martin er ferdig i årets Tour de France, ifølge tyske Sky Sports, etter at det har det blitt konstatert kragbeinsbrudd for syklisten.

- Vi regner med at det er et brekt kragebein, og jeg kan ikke forestille meg at han stiller til start i morgen, sier OPQ-sjef, Brian Holm, til sporten.dk.

Allerede før massevelten hadde flere ryttere gått i bakken i flere velt, deriblant den nederlandske mesteren Johnny Hoogerland, som fikk et ublidt møte med en reklamebanner langsmed løypa.

 FØRST:  Tony Martin greide å reise seg opp etter å ha fått flere ryttere og sykler over seg. TV-bildene viser at Martin ble dyttet av en annen rytter og gikk først i bakken under massevelten. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix
FØRST: Tony Martin greide å reise seg opp etter å ha fått flere ryttere og sykler over seg. TV-bildene viser at Martin ble dyttet av en annen rytter og gikk først i bakken under massevelten. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB Scanpix Vis mer