Her endte OL-drømmen under «sprø» forhold:
- Beste jeg har gått i mitt liv

Alle de tre norske løperne sleit med underlaget på dagens 1500 meter.

KNALL OG FALL: Den olympiske 1500-meteren endte med fall for Allan Dahl Johansson. Også Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen sleit med underlaget i den olympiske ovalen i Gangneung. Foto: AP Photo / Vadim Ghirda / NTB Scanpix
KNALL OG FALL: Den olympiske 1500-meteren endte med fall for Allan Dahl Johansson. Også Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen sleit med underlaget i den olympiske ovalen i Gangneung. Foto: AP Photo / Vadim Ghirda / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GANGNEUNG (Dagbladet): Det ble stang ut på dagens 1500 meter for gutta i den olympiske ovalen.

De tre nordmennene gikk i de tre siste parene. Først ut var Allan Dahl Johansson, men unggutten mistet balansen og falt etter snaut 350 meter.

I paret etter var det Sindre Henriksen sin tur. Han gikk inn til en 7. plass, før Sverre Lunde Pedersen skulle avslutte ballet.

Det var store forventninger knyttet til Fana-løperen etter bronsen på søndag, men han mistet balansen i den samme svingen som Johansson og tapte dyrebar tid. I mål var han nummer ni

Medalje innen rekkevidde

Lunde Pedersen er klar på at han kanskje gikk sin aller beste 1500 meter noen sinne inntil det glapp snaue 1100 meter fra mål.

- Jeg trodde nesten at jeg skulle gå på trynet, og måtte begynne helt på nytt. Nå føles det ekstra surt. Hadde det vært langt unna, så ok. Men jeg var så nærme og gikk så bra. Da er det ekstra kjipt, sier han.

For han gikk fort. Da klokka ringte for siste runde, lå han an til å kunne kjempe om både bronse- og sølvmedalje. Lunde Pedersen trekker fram den «sprø» isen, og at forholdene neppe blir bedre mot slutten av konkurransen, men nå er han først og fremst skuffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer