KNALL OG FALL: Den olympiske 1500-meteren endte med fall for Allan Dahl Johansson. Også Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen sleit med underlaget i den olympiske ovalen i Gangneung. Foto: AP Photo / Vadim Ghirda / NTB Scanpix
KNALL OG FALL: Den olympiske 1500-meteren endte med fall for Allan Dahl Johansson. Også Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen sleit med underlaget i den olympiske ovalen i Gangneung. Foto: AP Photo / Vadim Ghirda / NTB ScanpixVis mer

Her endte OL-drømmen under «sprø» forhold:
- Beste jeg har gått i mitt liv

Alle de tre norske løperne sleit med underlaget på dagens 1500 meter.

GANGNEUNG (Dagbladet): Det ble stang ut på dagens 1500 meter for gutta i den olympiske ovalen.

De tre nordmennene gikk i de tre siste parene. Først ut var Allan Dahl Johansson, men unggutten mistet balansen og falt etter snaut 350 meter.

I paret etter var det Sindre Henriksen sin tur. Han gikk inn til en 7. plass, før Sverre Lunde Pedersen skulle avslutte ballet.

Det var store forventninger knyttet til Fana-løperen etter bronsen på søndag, men han mistet balansen i den samme svingen som Johansson og tapte dyrebar tid. I mål var han nummer ni

Medalje innen rekkevidde

Lunde Pedersen er klar på at han kanskje gikk sin aller beste 1500 meter noen sinne inntil det glapp snaue 1100 meter fra mål.

- Jeg trodde nesten at jeg skulle gå på trynet, og måtte begynne helt på nytt. Nå føles det ekstra surt. Hadde det vært langt unna, så ok. Men jeg var så nærme og gikk så bra. Da er det ekstra kjipt, sier han.

For han gikk fort. Da klokka ringte for siste runde, lå han an til å kunne kjempe om både bronse- og sølvmedalje. Lunde Pedersen trekker fram den «sprø» isen, og at forholdene neppe blir bedre mot slutten av konkurransen, men nå er han først og fremst skuffet.

- Det er innen rekkevidde, og da er det ekstra surt. Jeg er i den beste formen jeg noen gang har vært.

- Bare glapp

Johansson fikk også kjenne på den sprø isen da han falt allerede i sin andre sving.

- Skøyta glapp bare, og jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men det er de beste 350 meterne jeg har gått i hele mitt liv. Åpninga var dritbra, sier han.

Men unggutten akter ikke å grave seg ned som følge av dette.

- Det kommer flere OL. Nå skal det bli godt å begynne med trening igjen. Neste OL skal jeg vinne med fall.

Sprøtt

Henriksen ble beste nordmann i kveld med en sjuendeplass, men heller ikke han er helt fornøyd med egen innsats. Han gikk i paret etter at Johansson hadde falt.

- Jeg måtte bare nullstille og tenke på mitt eget løp, men jeg kom for dårlig ut. Jeg jobbet det jeg hadde, men fikk aldri de rundetidene jeg vet at jeg har inne. Jeg er skuffet, for jeg vet at jeg kunne kommet på pallen, sier han.

Også han trekker fram de vanskelige isforholdene.

- Jeg hørte at isen var sprø, og den blir gjerne enda sprøere jo lenger ut i stevnet du kommer, men jeg ble likevel overrasket da jeg kjent hvor sprøtt underlaget var. Kanskje man bør legge inn en ekstra vanning når forholdene er sånn, sier Henriksen.