Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er 95 kilo serber som Alstad vil legge i bakken

- Å være så stor har sine ulemper, sier Norges forsvarskriger.

GIGANT: Med sine 185 centimeter og 95 kilo er serbiske Dragana Cvijic en håndfull for de fleste forsvar. I morgen er det de norske jentene som skal måle krefter med vertsnasjonens strekgigant i kvartfinalen i VM. Foto: Georgi Licovski, EPA / NTB Scanpix
GIGANT: Med sine 185 centimeter og 95 kilo er serbiske Dragana Cvijic en håndfull for de fleste forsvar. I morgen er det de norske jentene som skal måle krefter med vertsnasjonens strekgigant i kvartfinalen i VM. Foto: Georgi Licovski, EPA / NTB Scanpix Vis mer

BEOGRAD (Dagbladet): Hun er 23 år gammel, 185 centimeter høy, og veier 95 kilo ifølge VMs nettsider. Dragana Cvijic er strekspiller for Serbia, som spiller kvartfinale i håndball-VM hjemme mot Norge i kveld.

- De en veldig fysisk stor - og litt småstygt spillende - strekspiller, sier Norges forsvarskriger Ida Alstad til Dagbladet.

- Å være så stor har også sine ulemper. Vi er på ingen måte redd for henne. Vi skal bare utnytte hennes svake sider, som er farta og fotarbeidet i forsvaret, mener Tvis Holstebro-spilleren.

Og om Cvijic er med opp i angrep, skal hun ned på gulvet, varsler Alstad.

- Når vi står i forsvar er det bare å bruke all makt på å få henne i bakken, for hun tåler mye, sier 172 cm høye Alstad.

Gamle kjente Mari Molid har for første gang fått mye spilletid i et seniormesterskap, og den ferske forsvarssjefen er også forberedt på å bryte med Cvijic.

- Cvijic kommer jeg til å slåss mye med. Vi kjenner henne jo godt vi 1990-jentene fra juniorlandslaget, hun er samme årgang. Vi har spilt mye mot henne. Hun var like stor av vekst da også, men nå har vi kanskje begynt å ta henne igjen litt. Men det blir nok en tøff nøtt, hun er en tøff spiller, sier Molid.

Også Norges strekstjerne Heidi Løke kjenner til store Cvijiv, som spiller for montenegrinske Buducnost til vanlig.

- Det blir nok en fight mot Cvijic inne i midten der, strekspilleren fra Buducnost. Vi har hatt rimelig mange fighter tidligere, så det blir morsomt.

- Hvordan har du kommet ut av de duellene?

- Vi har stort sett vunnet mot dem, så jeg har stort sett kommet ut på plussida, sier Løke.

Vil gi blåmerker Men om Cvijic er størst rent fysisk, er den største stjerna på Serbias lag Andrea Lekic. Ida Alstad har imidlertid planer om å sette også henne ut av spill.

- Hun er en veldig fysisk spiller, som har skudd både fra bakken og lufta, finter og innspill, og som liker å gjøre veldig mye sjøl. Så jeg håper det er henne jeg kan gi flest blåmerker. Jeg liker å ta de sterkeste. Du må finne noen som står mot litt, så du kan fullføre taklingene, sier Alstad.

Lekic har scoret 30 mål på de første seks kampene sine, og Alstad regner med at hun vil jakte flere mot Norge. Men lett skal det ikke bli, lover trønderen.

- Jeg tror nok at Lekic mot Norge på hjemmebane har lyst til å fyre av 15 skudd. Det må hun gjerne gjøre, så lenge hun har én arm på skuddarmen og kroppen min i brystkassa samtidig som hun skyter, sier Alstad.

- Ingen pisser i buksa Det er ventet et litt annet trøkk fra publikum enn det har vært i Norges første seks kamper i mesterskapet. Men samtlige norske spillere mener det kun teller positivt med høy lyd og stemning fra tribunene.

- Det er ingen av oss som pisser i buksa på grunn av det, flirer Mari Molid.

KLAR FOR SLÅSSKAMP: Ida Alstad elsker å spille forsvar og spesielt når det er fysisk motstand å bryne seg på. Det får hun i kveld.   Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR SLÅSSKAMP: Ida Alstad elsker å spille forsvar og spesielt når det er fysisk motstand å bryne seg på. Det får hun i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det blir kjempegøy. Vi får håpe de buer masse og er mot oss, selvfølgelig er de jo det. Men det gir ekstra tenning, sier Heidi Løke.

- Tenningsnivået kommer nok bare vi setter foten i hallen, og det er en stor bonus for oss. Det er ingen av oss som blir redd av det publikummet der. Det girer oss bare ekstra opp. Det er bare artig, sier Ida Alstad.

• Dersom Norge vinner i kveld, møter de vinneren av Polen og Frankrike i semifinalen på fredag. Finalen spilles på søndag. Norge er regjerende verdensmester og OL-mester, men tapte EM-finalen her i Beograd mot Montenegro i fjor.

SERBISK STJERNE: Andrea Lekic er Serbias kaptein og største profil. Foto: Georgi Licovski, EPA / NTB Scanpix
SERBISK STJERNE: Andrea Lekic er Serbias kaptein og største profil. Foto: Georgi Licovski, EPA / NTB Scanpix Vis mer