Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nicklas Bendtner til Rosenborg Ballklub

Her er alle Bendtner-skandalene: Fra sexklubb til trøndersk ballklubb

Rosenborg har fått tak i en skikkelig urokråke.

POPULÆR: Nicklas Bendtner har blitt en kultfigur i fotballverdenen. Foto: Reuters / Michaela Rehle 
POPULÆR: Nicklas Bendtner har blitt en kultfigur i fotballverdenen. Foto: Reuters / Michaela Rehle  Vis mer

(Dagbladet): Nicklas Bendtner tjener levebrødet på fotballbanen, men dansken har fått mest oppmerksomhet for sine prestasjoner utenfor gressmattene.

- Det var sykt. Veldig uventet. Vi får se hvordan det går i Rosenborg. Det ser ut som en gambling. Jeg håper det lykkes, sier Daniel Nannskog til Dagbladet om overgangen.

Den beryktede danske festløven har fått oppmerksomhet for alt fra besøk på sexklubb til hærverk. Til tross for skandalene er det stor ekstase på sosiale medier etter overgangen til Rosenborg Ballklub.

- Det er en kar som vil få interessen til å øke, og dra litt mer tilskuere, konkluderer Nannskog.

Dagbladet har sett på skandalene Bendtner kommer med i bagasjen til Lerkendal:

LANDSLAGSSPILLER: Bendtner har hatt et skandaler også i landslagssituasjon. Foto:Erik Berglund
LANDSLAGSSPILLER: Bendtner har hatt et skandaler også i landslagssituasjon. Foto:Erik Berglund Vis mer
 • I Wolfsburg var man ikke fornøyd Bendtners fysiske form. Etter sommerferien i 2015 kom dansken hjem fra det som kan tyde på var en litt for bra ferie. Tyske Bild melder nemlig at Nicklas Bendtner ble sendt i egentrening - fordi han var i dårlig form. Med seg fikk han en egen fysisk trener.

 • Lord Bendtner (som han blir kalt på sosiale medier) dro til Skottland i 2015 for å få tittelen "Lord". Det gikk ikke ubemerket hen. Skotske myndigheter kom på banen, og tittelen uteble.

 • I mars 2014 ble det meldt om fylleshow i København. Der skal Bendtner ha "mistet buksen, og gnidd seg på taxien".

 • Noen måneder tidligere ble Bendtner vraket fra Arsenal-troppen. Da skal dansken ha kompensert med en fuktig kveld på sexklubb i stedet. Arsenal-spilleren skal ha tilbrakt deler av kvelden på utestedet The Box, som av klubbeier Simon Hammerstein blir omtalt som et sted med «mystikk og seksuell åpenhet».

 • I september 2013 møtte han dansk og norsk presse i forbindelse med landskampen i Herning, men var ikke særlig snakkesalig.

  - Jeg snakker bare med dere fordi det står i kontrakten min, sa Bendtner til journalistene, og ble stemplet som arrogant, dum og barnslig i dansk presse.

 • Heller ikke på fotballbanen har ting gått på skinner. I oktober 2013 ble dansken beskrevet som «en fortapt samurai med håret i knute» etter en middels forestilling mot Chelsea i ligacupen.

 • I mars 2013 ble Bendtner tatt for fyllekjøring. Han skal ha hatt en promille på 1,75, og ble beskrevet som «så full at han hadde problemer med å snakke». Det danske fotballforbundet hadde fått nok - Bendtner ble utestengt fra landslagsfotball i seks måneder.

 • Under EM sommeren 2012 feiret den danske spissen en scoring med å dra ned shortsen. Der skjulte det seg en reklame for et spillselskap, noe som førte til at han ble suspendert i den første VM-kvalikkampen, i tillegg til at han fikk en saftig bot på 730 000 kroner.

 • Låneperioden i Sunderland ble avsluttet med at Bendtner kom for seint til bussen, og dermed ble vraket til sesongen siste kamp mot Manchester United.

 • Dansken ble så lånt ut til Juventus, hvor han i september 2012 ble funnet for tjukk og fikk beskjed om å slanke seg.

 • I desember 2011 ble han målt til 166 km/t i en 112-sone. Fartsovertredelsen førte til at han mistet førerkortet i to måneder og måtte betale en bot på snaut 6 000 kroner. Bendtner erkjente skylden.

 • Ikke mange dagene seinere var dansken på besøk hjemme i København. Etter en fuktig bytur skulle Bendtner kjøpe seg pizza, men kortet ble avvist. Det fikk spissen til å rase. «Vet dere ikke hvem jeg er? Jeg kan kjøpe hele pizzeriaen,» skal han ha sagt, før han klarte å tigge til seg 120 kroner fra andre som var i lokalet.

 • Måneden etter ble han anmeldt for vold mot en hotellgjest etter seieren mot Sverige i Parken. Den fornærmede hevdet at Bendtner hadde sparket ham i magen og skulderen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media