Her er alle Kjetil Rekdals innfall og utfall

Rekdal kommenterer egne kontroverser.

||| (Dagbladet): Kjetil Rekdal var en kontroversiell spiller, og som trener har det fortsatt å storme rundt moldenseren.

Det toppet seg da han torsdag kalte Branns Eirik Bakke for en «alkis», men 40-åringen har alltid hatt en meget frittalende stil.

Selv om han underveis har skværet opp med de fleste — etter å ha dratt en tunnel på og hånet Mönchengladbach-stjerne Stefan Effenberg tidlig i sin Tyskland-karriere, ble de to midtbanespillerne etter hvert romkamerater — er det likevel ikke alle som sender AaFK-treneren julekort.

Her er et knippe av Rekdals uttalelser de siste åra, med hovedpersonens egne kommentarer.

Om homofili:
-  Jeg har en personlig homofobi (2004)

Rekdals kommentar:
- Det der kom litt feil ut. Jeg sa jeg ikke har homofile i mitt nærmiljø, men jeg sa ikke akkurat at jeg var homofob. Jeg bryr meg ikke om å plassere folk i bås.

UFIN: Rekdal kalte Nordlie feit, bitter og ufin. Nå har trenerne skværet opp. Foto: Heiko Junge   / SCANPIX
UFIN: Rekdal kalte Nordlie feit, bitter og ufin. Nå har trenerne skværet opp. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Om løgn:
-  Det som provoserer meg mest er løgn, uærlighet, illojalitet og egoisme (2004)

-  De blir ikke med (2009). (Kjetil Rekdal om Jonathan Parr og Jonatan Tollås et døgn før hjemmeoppgjøret mot Lyn i årets Tippeliga.
Begge startet kampen, og Rekdal innrømmet han hadde bløffet.)


Rekdals kommentar:
- Jeg skulle ordlagt meg annerledes i forbindelse med Tollås og Parr. Hadde jeg sagt det kan skje over natta, så hadde det vært annerledes, men jeg burde ikke sagt det i det hele tatt. Av og til gjør man sleivete greier.

Om Tom Nordlie:
-  Han er en feit..., bitter...og ufin mann (om trenerkollegaen før seriefinalen i 2005)

Rekdals kommentar: -  Det om Nordlie ble sagt litt humoristisk, men vi har ordnet opp i det i ettertid, og vi har nå et nivå hvor vi kan snakke bra sammen.

JÅLEBUKK: Rekdal tror Hoseth tålte å bli kalt en jålebukk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
JÅLEBUKK: Rekdal tror Hoseth tålte å bli kalt en jålebukk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Om Magne Hoseth:
-  Hva den jålebukken mener om oss, er meg revnende likegyldig (2005)

Rekdals kommentar: -  Det med Hoseth er litt morsomt, og jeg tror vi tåler sånne ting. Det er i kampens hete og litt psykologi. ,

Om dommer Svein-Erik Edvartsen:
— Får bare drite i dommeren, han er jo ikke bedre (etter en straffeepisoden mot Strømsgodset i 2009)

Rekdals kommentar: — Jeg sa det der fordi vi har hatt et par episoder med ham, men jeg respekterer ham både som dommer og person. Samtidig må jeg få lov til å stille noen spørsmål innimellom, uten å bli kalt for sutrete.

SPARKET TIL: Kjetil Rekdal sparket en ball i retning av dommer Terje Hauge, men bedyrer at han ikke så dommeren. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
SPARKET TIL: Kjetil Rekdal sparket en ball i retning av dommer Terje Hauge, men bedyrer at han ikke så dommeren. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Om å bli pissa på:
— Jeg gidder ikke å dra landet rundt for å bli pissa på (etter 1-2-tap mot FFK i 2006)
Rekdals kommentar: — Det var for å vekke spillergruppa skikkelig. Vi var inne i en veldig negativ retning, med dårlig innsats og resultater.
Det kom seg jo etterpå.

Om å sparke ballen mot Terje Hauge:
(etter 0-1 mot Lyn i 2003)

Rekdals kommentar: -  Jeg så ham faktisk ikke. Da dommeren blåste av kampen lå ballen rett foran beina mine, jeg hadde bare lyst til å måke den vekk i frustrasjon. Siden ballen lå rett ved Lyn-benken dundret jeg den i en annen retning, men det var en del folk der. Jeg sprang bort til Terje og sa det ikke var meninga.

Om å bli utvist som trener i en Royal League-kamp mot IFK Göteborg:
(2005)

Rekdals kommentar:
— Vi fikk utvist en mann tidlig, og kom vel opp på 1-1. Lagmessig spilte vi en veldig god kamp, men da vi slapp inn 1-2 sparket jeg en stol i sinne. Det var ingenting, egentlig. Men linjemannen trodde at jeg var sint på dommertrioen — det var jeg ikke. Likevel fikk jeg to kampers karantene.

Om å bli beskyldt av Christian Grindheim for å lekke til TV 2, etter at VIF-gutta hadde vært på byen:
(2006)

BESKYLDT FOR LEKKASJER: Som VIF-spiller beskyldte Grindheim Rekdal for å lekke til media om spillernes bytur. I ettertid har Grindheim beklaget. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
BESKYLDT FOR LEKKASJER: Som VIF-spiller beskyldte Grindheim Rekdal for å lekke til media om spillernes bytur. I ettertid har Grindheim beklaget. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer

Rekdals kommentar: - Det ble for dumt. Jeg hadde i hvert fall ikke glede av å si noe om spillerne som var der, så det var fullstendig tøv. Grindheim har også beklaget det sterkt i ettertid.

Om at Akerakedemiet følte seg lurt da Rekdal stakk til AaFK-jobben etter én måned i jobben:
(2008)

Rekdals kommentar: — I dette yrket vet du aldri hva som skjer. Alle parter visste at jeg hadde en klausul i den kontrakten, om at jeg
kunne gå dersom det dukket opp noe. At jeg bare ble én måned i jobben skyldtes tilfeldigheter og dårlig timing. Det er vanlig at folk
skifter jobb.

Om NFF:
— Forbundet likner mer og mer på en verna bedrift (2001)
— Når inkompetente folk skal finne ny landslagssjef, så ender det opp
sånn (etter Drillo-ansettelsen, 2009)


Rekdals kommentar:
- Jeg har hatt en del kontroversielle uttalelser, men er veldig opptatt av at ting skal gå rett for seg. Jeg prøver å
forberede meg, men det er ikke alltid det er bevisst at jeg skyter fra hofta.

Torsdag gikk det for langt, det har Rekdal ingen problemer med å innrømme — selv om han mener det var formildende omstendigheter.

UT MOT NFF: Rekdal har kalt NFF ikompetente i jakten på ny landslagssjef. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
UT MOT NFF: Rekdal har kalt NFF ikompetente i jakten på ny landslagssjef. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer

— Det Eirik Bakke sa om Demar Phillips i pausen var langt over streken, det verste jeg har hørt — jeg ville ikke engang forklare for
Demar hva det var han hadde sagt. Likevel må jeg ta det på min kappe.

— Jeg var voldsomt provosert, og sa det fordi jeg visste det ville stikke. Men det var likevel langt over streken, innrømmer Aalesund-treneren.

Alkis-karakteristikken til tross, Rekdal regner ikke med å bli straffet av fotballforbundet for sin uttalelse.

— Hvorfor skulle jeg det? Jeg kan ikke se at jeg har brutt noe reglement. Folk skal gjerne få mene noe om det, men jeg kan ikke se at NFF skal kunne straffe meg for dette.

ALKIS: Etter tapet mot Brann kalte Rekdal Eirik Bakke en alkis. Nå vil begge legge saken bak seg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / SCANPIX
ALKIS: Etter tapet mot Brann kalte Rekdal Eirik Bakke en alkis. Nå vil begge legge saken bak seg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Jeg ser at Eirik (Bakke) ønsker at saken skal legges død, og det synes jeg er bra. Jeg får jeg får bare prøve å lære av dette, sånn at lunta blir lengre framover. Det er ingen tvil om at det jeg sa stakk veldig, men samtidig er jeg opptatt av forhistorien.

-  Den var ikke  spesielt hyggelig den heller, avslutter Rekdal, uten å ville si hva Bakke skal ha sagt til Demar Phillips i pausen.