Her er årets friidrettsutøvere

Paula Radcliffe fra Storbritannia og Hicham El Guerrouj fra Marokko er kåret til årets friidrettsutøvere.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) hedret de to løperstjernene under en galla i Monte Carlo søndag. En internasjonal ekspertgruppe holdt dem for best blant ti nominerte utøvere.

El Guerrouj er den første som har fått utmerkelsen to år på rad. 28-åringen gjorde sin beste sesong noensinne. Han vant alle sine 11 løp over 1500 meter og en engelsk mil, blant dem alle Golden League-stevnene og Grand Prix-finalen.

Radcliffe vant VM i terrengløp, tok gull i de britiske samveldelekene, ble europamester på 10.000 meter og avsluttet med en fantastisk verdensrekord på maraton med 2.17.18 i Chicago i oktober.

Det er første gang siden 1993, da britene Colin Jackson og Sally Gunnell vant, at ingen amerikaner er hedret med pris som årets utøver. Tim Montgomery, som satte verdensrekord på 100 meter og vant Grand Prix-serien, ble overraskende slått til 2. plass. Felix Sanchez fra Den dominikanske republikk ble nummer tre.

I kvinneklassen ble Marion Jones, som har fått prisen tre ganger, nummer to. Ana Guevara fra Mexico, som i likhet med Sanchez er 400-meterløper, ble nummer tre.

NTB