Her er Arne Scheies hoppnotater du aldri får se på TV

Derfor briljerer han på direkten.

MYE FAKTA: Dette er deler av det stive arket Arne Scheie har foran seg når han kommenterer hopp. Det blå til venstre er starlista. Utenfor hver hopper noterer han tall som går på prestasjonene i Hoppuka, verdenscupen, siste renn, osv. Til høyre har han skrevet ned historisk fakta. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
MYE FAKTA: Dette er deler av det stive arket Arne Scheie har foran seg når han kommenterer hopp. Det blå til venstre er starlista. Utenfor hver hopper noterer han tall som går på prestasjonene i Hoppuka, verdenscupen, siste renn, osv. Til høyre har han skrevet ned historisk fakta. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): I dag går det fjerde og siste rennet i Hoppuka av stabelen. Thomas Diethart, Simon Ammann og Thomas Morgenstern kjemper om sammenlagtseieren.

For norske seere består NRK-sendingen av et annet kjempepoeng: Det blir det siste rennet Arne Scheie (69) kommenterer i Hoppuka.

NRK-veteranen har vært i 42 hoppuker. Til våren går han av for alderen, 70 år gammel.

Levende leksikon Scheie blir ofte kalt et levende leksikon. Men foran hver hoppukesending forbereder han seg grundig.

Superveteranen har med seg en bunke med stive ark. Vel på plass i pressesenteret, klipper han ut startlista og limer den på det stive arket. Kall det et lite stykke sløyd.

Videre er det fram med PC og kulepenn. Som en flittig skoleelev noterer han fakta rundt hver hopper.

Hvordan ligger de an i sammendraget? Hvor mange verdenscupseirer har hver enkelt? Hva er den historiske konteksten til akkurat denne bakken?

- Det er ikke noe poeng i å ta bilder av notatene. Det er bare jeg som forstår dem, sier Scheie når vi møter ham over en kaffe i Bischofshofen i Østerrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer