Her er avtalene som røk i siste liten

Bytteforsøk og helikopterturer i England.

HELIKOPTERTUR TIL LONDON: Ryan Babel skal ha blitt sendt til London, men vendte tilbake etter at alle handler strandet. Lagkamerat Fernando Torres (t.h) sier at Liverpool avviste flere bud for ham. Foto: AP/Tim Hales
HELIKOPTERTUR TIL LONDON: Ryan Babel skal ha blitt sendt til London, men vendte tilbake etter at alle handler strandet. Lagkamerat Fernando Torres (t.h) sier at Liverpool avviste flere bud for ham. Foto: AP/Tim HalesVis mer

||| • Disse gikk i orden: Her er alle bekreftede overganger i Premier League

(Dagbladet): Faks- maskinene gikk varme i Premier League i går kveld.

Det sto om sekunder da overgangsvinduet smalt igjen kl. 19 norsk tid. Flere seine kjøp smatt inn, mens noen managere fikk fingrene i klem.

Helikopter-Babel Rafael van der Vaarts overgang til Tottenham er i dag tidlig fortsatt usikker. Trolig overholdt ikke Spurs fristen, men ifølge BBC vil det engelske fotball-forbundet gå gjennom saken nøye og stemple kjøpet med ja eller nei i morgen.

Andre kjøpelystne klubber kom aldri så langt som til å melde inn papirene.

Spurs-sjef Harry Redknapp bekrefter at han var ute etter Liverpools Ryan Babel - som ifølge Sky Sports virkelig satt i et helikopter med kurs for London i går ettermiddag.

- Vi var interessert i Ryan Babel. Han har fart, han er lynende rask og han var en spiller vi forhørte oss om. Men det var aldri nære, sier Redknapp.

Lufteturen endte med at nederlenderen twitret - og fortalte at han blir på Anfield.

Skulle testes i Liverpool Liverpool var selv ute etter en spiss i går. Manager Roy Hodgson prøvde seg på West Hams Carlton Cole, og ifølge Daily Mail sto klubblegen klar til å kjøre en medisinsk test på England-spissen.

SKULLE BYTTES: Carlton Cole ble aldri Liverpool-spiller, fordi West Ham ikke var fornøyde med tilbudet. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
SKULLE BYTTES: Carlton Cole ble aldri Liverpool-spiller, fordi West Ham ikke var fornøyde med tilbudet. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

Daily Mirror skriver at Babel - i et omdirigert helikopter - skulle gå motsatt vei. Men så ville ikke West Ham bytte angripere likevel.

- De prøvde Det på tross av at Liverpool slang på brasilianske Lucas Leiva i byttehandelsen, skriver The Guardian.

- Jeg tror Liverpool var interessert i Cole på tampen, de prøvde å gjøre noe. Jeg er ikke sikker på om det var et bud. Babel var et av forslagene som kunne la seg gjøre, sier West Ham-manager Avram Grant.

Grant på sin side venter fortsatt på godkjenning av et seinhandelen av Blackburns Lars Jacobsen, mens både West Ham og Stoke forgjeves prøvde å hente Szabolcs Huszti fra Zenit St Petersburg.

Liverpool så også utenfor balløya, de helrøde var ifølge Alexander Hleb selv ivrige på et lån overfor Barcelona.

- Mange var interesserte, Liverpool, Tottenham og Benfica. Birmingham ville tilsynelatende ha meg mer enn andre, så da foretrakk jeg dem, sier den tidligere Arsenal-stjernen.

Tottenham går igjen som aktuell klubb også når det gjelder Everton-stjernene Steven Pienaar og Luis Saha. Ifølge Daily Express prøvde Redknapp å bytte bort Robbie Keane, så både Irland-spissen og David Bentley for bare den sørafrikanske vingen.

Ingenting hjalp, han møtte en lukket dør i Everton.

Roque-nei Spurs skal også ha vært en aktuell klubb for Roque Santa Cruz, sammen med Fulham. Også Liverpool snuste på VM-spissen, skriver Liverpool Daily Post - som rapporterer om depressive tilstander på Anfield da spissjakten gikk i stå.

ØNSKET I LIVERPOOL: Aleksandr Hleb forteller at han valgte Birmingham, på tross av interesse fra Liverpool og Spurs. Her i Stuttgart-trøye, hviterusseren var i fjor leid ut fra Barcelona. Foto: AP/Matthias Schrader
ØNSKET I LIVERPOOL: Aleksandr Hleb forteller at han valgte Birmingham, på tross av interesse fra Liverpool og Spurs. Her i Stuttgart-trøye, hviterusseren var i fjor leid ut fra Barcelona. Foto: AP/Matthias Schrader Vis mer

Men paraguyaneren, som har fått beskjed av manager Roberto Mancini om at det ikke er bruk for ham, måtte bite tennene sammen da fristen gikk ut.

- Til slutt var klubben fornøyd med å holde på meg, ingen av budene som kom var gode nok. Nå ser jeg fram til å komme i trening og se om jeg får sjansen til å vise meg fram på laget, sier spissen til PA.

Liverpool prøvde seg ikke bare på Cole og Santa Cruz, Talksport hevder at de til og med forhørte seg om Roman Pavlutsjenko hos Tottenham i går.

Men mest av alt tviholder manager Roy Hodgson på Fernando Torres. Ifølge radiostasjonen Cadena Cape, via Sky Sports, har Spania-stjerne røpet at Anfield-klubben avslo flere tilbud i sommer.

Om noen kom i går er uvisst, for kjøpelysten var ikke stor hos de fleste andre toppklubbene i Premier League.

Ikke kjøpt mindre siden 2006 Arsenal fikk aldri keeperen de ønsket seg, Fulhams Mark Schwarzer. Det fordi City ikke ville gi slipp på Shay Given, som inntil videre slår seg til ro som reservekeeper på Eastlands.

I tillegg fikk Fulham nei fra Crystal Palace på Julian Speroni, og forsøket på å hente Roma-keeper Alexander Doni mislyktes.

- Vi forsto det var interesse fra Arsenal, men vår målvaktsituasjon gjorde at det ikke fantes en sjanse for at han fikk gå, sier Fulham-manager Mark Hughes.

BLIR I CITY: Roque Santa Cruz var uønsket, men City synes budene på spissen var for dårlige. Foto: EPA/NICK WILKINSON
BLIR I CITY: Roque Santa Cruz var uønsket, men City synes budene på spissen var for dårlige. Foto: EPA/NICK WILKINSON Vis mer

Manchester United rundet av sommershoppingen med mye omtalte Bebe tidligere i august. Også Chelsea var passive i går, det finnes fint lite rykter om forsøk på siste liten-kjøp.

Og med det var overgangsvinduet i Premier League over, neste sjanse kommer i januar. Totalsummene for kjøp stoppet på 330 millioner pund, eller omlag 3,2 milliarder kroner, i sommer.

Det er en nedgang på 25 prosent fra i fjor, og ikke siden 2006 har engelske toppklubber kjøpt for mindre.

FLERE BYTTEFORSØK: Everton skal ha sagt nei til alle forslag fra Spurs om å bytte til seg sørafrikanske Steven Pienaar. Foto: AP/Akira Suemori
FLERE BYTTEFORSØK: Everton skal ha sagt nei til alle forslag fra Spurs om å bytte til seg sørafrikanske Steven Pienaar. Foto: AP/Akira Suemori Vis mer