Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Bakkens jernmann

Ved hjelp av smertefull, men effektiv behandling har Marius Bakken fått jernforgiftningen ut av beina. Takket være fysioterapeut Klas Eliasson.

Det var tilfeldighetenes spill som førte dem sammen. De støtte på hverandre på Toppidrettsentret i januar, og Eliasson tilbød Bakken behandling.

Møtet med fysioterapeuten har fått store konsekvenser for løpstalentet, som i fjor fikk sesongen ødelagt på grunn av jernforgiftning.

- Vondt

- Jeg ble overrasket over hvor skakkjørt muskulaturen var, forteller Bakken.

Ved hjelp av en helt spesiell type massasje fikk Eliasson jernforgiftningen ut av beina til 5000-meterløperen, som har en niendeplass fra VM i 2001 som beste resultat.

- Det er en kraftig type massasje som går på tvers av muskulaturen. Behandlingen kan være smertefull, hvis muskulaturen er stiv og stram, sier fysioterapeut for Olympiatoppen Klas Eliasson.

- Behandlingen gjør vondt, særlig når musklene er stive, bekrefter Bakken.

Men 25-åringen lar seg ikke stoppe av smerter. Nå får han behandling tre ganger i uka, og gradvis har den litt brutale måten å gi massasje på gitt resultater.

- Jeg føler meg mye bedre. Hele systemet responderer på en helt annen måte enn før, forteller han.

Framgang

Eliasson, som tidligere har jobbet for kvinnelandslaget i langrenn og skøytelandslaget, kan bekrefte at behandlingen har hjulpet:

- Han har hatt klar framgang de siste månedene. Kroppen hans fungerer bra, og det er tydelig at han restituerer seg raskere.

Bakken har i bakhodet at syklisten Gunn-Rita Dahle brukte nærmere to år på å komme tilbake etter en jernforgiftning.

- Kroppen har ligget brakk lenge, så det blir spennende å se hvordan det slår ut. Målet er å få kroppen til å fungere igjen, sier han.

SMERTEFULLT: Fysioterapeut Klas Eliasson får Marius Bakken til å skjære grimaser. - Behandlingen gjør vondt, særlig når musklene er stive, sier Bakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media