DEPPER IKKE: Camilla Herrem og Heidi Løke på festen etter EM-finalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DEPPER IKKE: Camilla Herrem og Heidi Løke på festen etter EM-finalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Her er bildene fra sølv-festen

- Det er ingen grunn til å surmule.

• Norge - Montenegro 31-34

BEOGRAD (Dagbladet): De var, som vanlig, store favoritter på forhånd, så når Norge plutselig sto der med en sølvmedalje, så var det nesten så en ikke trodde det man var vitne til.

Slik så det litt ut for håndballjentene også. Da de montegrinske jentene — med dronningen Katarina Bulatovic i front — ble dusjet i konfetti, så sto de norske damene lettere mutte og visste ikke helt hva de skulle ta seg til.

Etter gull i de tre siste mesterskapene, så var opplevelsen mildt sagt ny for mange av dem.

PÅ FEST:. F.v.: Linn Jørum Sulland, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Anja Edin på vei inn til banketten.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ FEST:. F.v.: Linn Jørum Sulland, Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Anja Edin på vei inn til banketten.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Camilla Herrem forsikrer at tapet i EM-finalen ikke skal legge noen demper på julefeiringen.

- Vi må lære oss å sette pris på sølvmedalje også, så det er ingen grunn til å surmule. Vi må ikke bli så kravstore at vi skal ha gull hver gang. Det er mange andre enn oss som drømmer om gull, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

- Men det er klart, akkurat nå kjenner jeg inni hjertet mitt at det er litt vondt. Men da jeg fikk en sms fra min mormor, som skrev «gratulerer med sølvet», så gikk det opp for meg at vi må prøve å se på de positive sidene også.

Nå bærer det rett på offisiell EHF-bankett, før jentene nærmere midnatt vil ankomme håndballforbundets egen fest med sponsorer og støttespillere. Herrem lover at de ikke skal være noen festbremser.

- Jeg skal klare å feire sølv. Det er ikke mange som har det, heller. Og nå har jeg gull, sølv og bronse med landslaget, så nå har jeg alt.

Etter at Montenegro tapte OL-finalen mot Norge i London i sommer, så unner hun faktisk den ferske europamesteren å få kjenne på seierens sødme.

- Jeg synes de fortjente denne seieren. De presterte godt, og viste at de virkelig ville vinne denne kampen, sier Herrem til Dagbladet.

DRAMA: Camilla Herrem, Anja Edin og Ida Alstad deppet etter finaletapet. Herrem sier etter kampen at Montenegro fortjente seieren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DRAMA: Camilla Herrem, Anja Edin og Ida Alstad deppet etter finaletapet. Herrem sier etter kampen at Montenegro fortjente seieren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer