Her er bildet England ikke vil se

Her blir den engelske landslagssjefen Sven-Göran «Svennis» Eriksson tatt på fersken. På vei ut av luksusyachten til Chelsea-eier Roman Abramovitsj på Aker Brygge.

Den russiske mangemilliardæren har denne uka vært på ferie i Norge med sitt luksusskip. Han har seilet langs kysten, og i går kveld var han ankret opp ved Aker Brygge i Oslo. Og et sted mellom syv og halv åtte i går kveld, fikk han celebert selskap.

Svennis gikk ombord i «Pelorus», og forlot ikke skipet før Abramovitsj la fra kai rett etter klokka elleve i går kveld.

Dagbladet fikk bildet av de to kameratene mens de pratet løst, og tok hverandre i hendene, før Svennis satte seg i en ventende bil som trolig tok ham over grensa til Värmland der han for tiden ferierer.

Kritikk

Dagbladet var i går kveld i kontakt med Svennis' nære venn og kollega, Tord Grip, samt Svennis' svenske manager Lars Sternmarker. Men ingen av dem visste noe om Svennis' besøk i Norge, eller hvorfor han var i samtaler med Abramovitsj.

Men bildene av de to kommer garantert til å skape furore i England. Rett før sommerens EM-sluttspill var Svennis i samtaler med Abramovitsj og Chelsea om managerjobben i klubben. Det ble sett på som et svik av engelsk presse, fordi det skjedde rett i forkant av EM. Det endte med at Svennis signerte en ny kontrakt med det engelske forbundet, FA, fram til 2008.

Sidesprang

-  I en ideell verden ville jeg kanskje ventet med å forlenge til etter EM-sluttspillet. Men det hadde vært umulig med alle de spekulasjonene som har vært. Jeg er sikker på at dette vil få slutt på ryktene, sa Eriksson.

Men han tok feil. Kritikken stilnet ikke. Pressen så på Svennis samtaler med Chelsea som et sidesprang, et fotballutroskap du må være engelsk for å fatte konsekvensene av.

-  Det var ikke i nærheten av å være et tilbud fra Chelsea, sa Svennis tidligere i sommer.

-  Jeg bare lyttet til det de hadde å si. Når klubber tar kontakt med en manager, og en har ambisjoner, skal man alltid lytte.

Skeptisk Mourihno

Nå vil ryktene garantert begynne å flyte i England. Hva de to ballturtelduene snakket om på båten i går vet bare Svennis og Abramovitsj. Men det vil garantert gi næring til ny kritikk i engelsk presse. Selv om Eriksson ble stort sett ble frikjent for EM-nedturen til England, vil ikke dette løfte stemningen rundt laget.

Roman Abramovitsj vil neppe høste jubel internt i Chelsea heller for det friske kveldsbesøket i Norge.

Den nyansatte manageren Jose Mourinho har flere ganger ytret seg kritisk til Chelseas stadige Svennis-flørt, og han blir neppe mindre skeptisk etter dette.

Utroskap

Nattens lille Chelsea-flørt i Oslo, er ikke den eneste sommerblemmen Svennis har gått på. Under en middag i svenske Båstad i forrige uke, ble Svennis avbildet sammen med den norske milliardærfruen Kristin G. Andresen. Bildene ble stort slått opp i den britiske skandaleavisa The Sun. Svennis var i fjor i hardt vær på grunn av et påstått utroskap med Ulrika Jonsson. Men den gangen greide han å ri av den verste mediestormen. Det spørs om han greier det denne gangen. Hele England vil rase når de ser Dagbladets bilder av Svennis på besøk hos Mr. Chelski, Roman Abramovitsj.

VINKER FARVEL: Svennis vinker farvel til den russiske mangemilliardæren og Chelsea-eier Roman Abramovitsj, men neppe til ryktene om at han er på vei til klubben.
KJØRT HJEM: Svennis kom spaserende til den nattlige flørten, men ble kjørt bort av Abramovitsj' medhjelpere i høy fart.