Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er bildet på norsk playoffsuksess. Derfor kommer vi til EM

Glem Norges dårlige playofferfaringer fra 2005 og 2003. Dagens landslag består av playoffhelter.

PLAYOFFHELTER: Omar Elabdellaoui, Ørjan Håskjold Nyland og Stefan Johansen mimrer om da de banket Frankrike i EM-playoff før U21-EM i Israel. Foto: Bjørn Langsem
PLAYOFFHELTER: Omar Elabdellaoui, Ørjan Håskjold Nyland og Stefan Johansen mimrer om da de banket Frankrike i EM-playoff før U21-EM i Israel. Foto: Bjørn LangsemVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Stefan Johansen, Ørjan Håskjold Nyland og Omar Elabdellaoui trenger egentlig ikke noe bilde av den elleville jubelen etter nedsablingen av Frankrike 16. oktober 2012 for å mimre.

Det bildet er brent inn i minnet for den norske gullgenerasjonen. Det bildet forteller en historie som kontrasterer den mange er opptatt av: Norges svake playoffhistorie betyr ingenting, for dagens unge landslag har bare gode minner fra slike dramaer.

- Jeg husker det virkelig godt. Det var helt fantastisk. Vi utrettet store ting sammen, og nå er mange av oss samlet på landslaget. Det er ganske unikt, sier Stefan Johansen til Dagbladet.

Da Norge tapte bortekampen 0-1 mot Frankrike i den første playoffkampen, startet Johansen, Omar Elabdellaoui, Stefan Strandberg, Marcus Pedersen og Jo Inge Berget kampen av de som også er tatt ut til Ungarn-kampene.