Her er Branns toppscorer

Han spilte bare de første åtte kampene i serien. Likevel er Thorstein Helstad Branns toppscorer med fem mål.

- For meg gjør det ingenting at noen går forbi, sier Helstad til Dagbladet.

Riktignok har Tommy Knarvik scoret like mange mål som Helstad, men i snitt er det ingen som har kunnet erstatte måltyven som ble solgt til Austria Wien i vår.

- Det er synd, det er sant, det. Men det er vel ikke bare savnet av meg og Raymond som gjør at Brann ikke har greid å gjøre det bedre, sier toppscoreren.

Stor utskiftning

Helstad tror nemlig det er en rekke naturlige forklaringer på at Brann har slitt i år.

- De har brukt veldig mange spillere i år. Mange av dem har vært unge og urutinerte. Det gjør at man ikke har fått spilt inn et lag. Det er umulig å bli samspilt med så store utskiftninger i laget, sier Helstad.

Når han ser statistikken over Branns hjemmekamper, blir Helstad enda sikrere på at det er mangelen på samspill som er klubbens største problem.

- Se på Rosenborg. De vinner kampene mot de antatt svakeste lagene, og det er det som har gjort at de har vunnet ligaen år etter år.

Pengene har skylda

Klubbkamerat Raymond Kvisvik har også fulgt sitt gamle lag nøye utover høsten.

- Jeg har fulgt veldig godt med, og fått telefonoverført flere av kampene fra stadion. Jeg snakker mye med foreldrene mine hjemme, så jeg er veldig godt oppdatert.

Han mener klubbledelsen må være med på å dele skylda med spillerne for de dårlige resultatene.

- Jeg har sagt det hele tida. Det er den dårlige økonomien som ødelegger. Hadde klubben hatt 100 millioner på bok, hadde man ikke trengt å selge spillere, og da hadde de garantert ligget i toppen.

- Se bare på de pengene Brann har fått for Thorstein, meg selv og Azar Karadas. De har bare gått inn i et stort sluk, og gjort liten nytte.

Han er ubeskjeden nok til å mene at salget av ham sjøl og Helstad til Austria har betydd mye.

- Klart det, sjøl om noen mente vi både var feite og late, så sto vi vel bak, målt i scoringer og pasninger, nærmere 70 prosent av målene til Brann. Det nytter ikke å hente inn urutinerte unggutter og forvente at de skal gå inn og gjøre samme jobben umiddelbart, sier Kvisvik, før han ironisk legger til:

- De har erstattet de tunge, med de unge. Der har du overskriften, he, he.

<B>JUBLER: Etter scoring.