Her er Brannslaget

BERGEN (Dagbladet): Brann-spillerne Thorstein Helstad (24), Alex Valencia (21) og Ivar Rønningen (26) ble delvis lammet av overraskelser fra landslagssjef Nils Johan Semb i går. - Vi er glade og klare, sier de.

- Her er Brannslaget, ble det spøkt med på Brann stadion i går kveld. De tre utvalgte spillerne var til stede for å se andrelaget til Brann mot Hovding.

- Jeg hadde ikke på noen måte forestilt meg at jeg kunne være aktuell for et nivå som dette, men jeg tar selvsagt imot tilbudet med stor glede, sier Alex Valencia, som har briljert med raske og kreative løsninger på Branns høyreflanke i hele år. Han kom fra 2. divisjonslaget Åsane til Brann før 1998-sesongen.

- Uforutsigbar

Brann-trener Teitur Thordarson karakteriserer Valencia som en uforutsigbar flankespiller.

- Alex Valencia har ikke bare stor fart, men er også en dyktig dribler som slår veldig gode innlegg. Det er fantastisk morsomt at han er valgt ut av Semb, sier han.

Likevel er nok målvakt Ivar Rønningen den største overraskelsen i troppen. Så seint som vinteren 1999 spilte han i 3. divisjonsklubben Grindvoll, etter at han var 3. keeper i Vålerenga fra 1995 til 1998. Ingen ville ha ham før Tor Todesen og Teitur Thordarson hentet ham til Bergen før denne sesongen.

Da Magnus Kihlstedt ble skadet tidlig denne sesongen, ble Rønningen trukket fram for å ta ansvar bakerst i Brann-laget.

Rønningen grep anledningen for alt den var verdt, storspilte - og fanget dermed oppmerksomheten til landslagets keepertrener, Erik Thorstvedt.

- Jo da, jeg har snakket litt med Thorstvedt, men dette var likevel en stor overraskelse, sier Rønningen. Det er riktig at ingen ville ha meg i eliteserien, men i Brann har de vist meg tillit fra første stund. I tillegg er jeg blitt godt trent her, sier han.

Ifølge Teitur Thordarson kan noe av forklaringen til uttaket ligge i Rønningens spillestil, som er utradisjonell i norsk sammenheng:

- Han er mer offensiv enn andre keepere, har godt overblikk, setter raskt i gang spillet, er blitt bedre på streken og mer komplett som spiller, sier Brann-treneren.

Gleder seg

Sammenliknet med Valencia og Rønningen er Thorstein Helstad nærmest som veteran å regne, med sine 9 kamper for A-landslaget.

- Men jeg ble også overrasket i dag. Det er slett ingen selvfølge at jeg får være med når alle utenlandsproffene er klare for kamp, sier Helstad, som gjerne ser Valencia til høyre for seg på banen.

- Vi vet jo ikke om vi får spilletid, men det hadde vært veldig gøy å få spille spiss med Alex på høyresiden. Vi kjenner hverandre godt, sier Helstad.

<B>KLARE FOR KAMP:</B> Thorstein Helstad, Ivar Rønningen og Alex Valencia ble overrasket over uttaket, men sier de er veldig klare for å gjøre en innsats for landslaget.