I TROPPEN: Brasil-trener Luiz Felipe Scolari presenterte i dag troppen som skal representere vertsnasjonen under sommerens VM. Barcelonas stjernespiss Neymar var ett av navnene. Foto: AP Photo/Stephan Savoia, File
I TROPPEN: Brasil-trener Luiz Felipe Scolari presenterte i dag troppen som skal representere vertsnasjonen under sommerens VM. Barcelonas stjernespiss Neymar var ett av navnene. Foto: AP Photo/Stephan Savoia, FileVis mer

Her er Brasils VM-tropp

Sterkt lag for vertsnasjonen.

Napoli-forsvareren Henrique var det mest overraskende valget da Luiz Felipe Scolari presentere Brasils 23-mannstropp til VM onsdag.

Henrique har spilt bare 71 minutter på landslaget, men han ble foretrukket framfor Miranda (Atlético Madrid) og Marquinhos (Paris Saint-Germain) som fjerde midtstopper i troppen.

Også keeper Julio Cesar (Toronto) og spissen Jô (Atlético Mineiro) vil bli diskutert.

Scolari valgte å ta ut sluttspilltroppen allerede nå, selv om FIFA bare krever bruttotropper på 30 spillere i denne omgang. Først i begynnelsen av juni må de troppene barberes til de endelige 23.

- Jeg ber våre tilhengere om å ønske de 23 utvalgte velkommen og støtte oss selv om de måtte være uenig i noen av valgene, sa Scolari.

STERKT REPRESENTERT: Hele fire Chelsea-spillere er tatt ut i den brasilianske VM-troppen: F.V Ramires, Willian, David Luiz og Oscar. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
STERKT REPRESENTERT: Hele fire Chelsea-spillere er tatt ut i den brasilianske VM-troppen: F.V Ramires, Willian, David Luiz og Oscar. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

Brasil er under enormt press til å prestere under VM på hjemmebane, og spesielt angriperen Neymar har den fotballgale nasjonens forventninger på sine skuldre.

Laget imponerte da det vant kontinentcupen i fjor sommer, men i VM blir oppgaven større. Scolari førte Brasil til landets femte VM-gull i 2002 og har i oppdrag å gi nasjonen den sjette tittelen, og den første på hjemmebane.

Ikke overraskende ble Ronaldinho, Robinho og Kaka utelatt fra troppen.

Brasil spiller VMs åpningskamp mot Kroatia i São Paulo 12. juni.

(NTB)