Her er bunnlagenes resept til hvordan de skal overleve i årets tippeliga:

Lyn

Har 14 poeng før helgas runde der de møter overraskelseslaget Sogndal på Ullevaal.

- Vi har en god sjanse til å overleve i årets tippeliga, og det er mange poeng igjen å spille for. Jeg synes vi har gjort det brukbart etter at jeg overtok som trener i klubben, sier trener Stuart Baxter.

Bodø Glimt

Har 12 poeng før helgas runde, der de møter hjemmesterke Odd Grenland i Skien.

- Jeg har en sterk tro på at vi klarer å berge plassen i årets tippeliga. Trodde vi skulle være skadefrie etter ferien, men dessverre så sliter Rohnny Westad fortsatt med et håndledd. Stig Johansen er også usikker grunnet rygg og lyskeproblemer, sier trener Øystein Gåre.

Strømsgodset

Klubben ligger tredje sist på tabellen med 11 poeng og møter serieleder LSK.

- Jeg tror og håper at det ikke blir Strømsgodset som rykker ned. Alle har tippet oss, så derfor har vi ikke større press enn det vi legger på oss selv. De lagene vi kjemper mot i bunnen har det verre enn oss. De opplever også et kjempepress fra omgivelsene rundt, sier trener Arne Dokken.

Bryne

Ligger nederst med åtte poeng. Møter formsterke Stabæk på Nadderud.

- Hadde jeg visst eksakt hvordan vi skulle unngå nedrykk, ville det vært enkelt, men jeg tror vi klarer å berge plassen. Måten vi klarer det på er å jobbe hardt og få tilbake selvtilliten i laget vårt. Stabæk er et av de tøffeste lagene vi kan møte, men vi har alt å vinne, sier trener Reine Almqvist.