Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Capellos nye assistent

- Fantastisk mulighet for meg, sier Pearce.

U21-landslagssjef Stuart Pearce blir hjelpetrener for Englands A-landslag under italienske Fabio Capello.

Den tidligere landslagsstopperen skal fortsatt ha ansvaret for U21-landslaget, men vil etter U21-landskampen mot Irland i Southampton tirsdag slutte seg til Englands lag som møter Sveits på Wembley onsdag.

Alle i støtteapparatet rundt Englands landslag er som Capello italienske, men Capello har sagt at han også må innlemme en engelskmann i trenerstaben.

- Jeg har snakket med Trevor Brooking (utviklingsansvarlig i FA) og Stuart Pearce om dette, og jeg er glad for at Stuart vil jobbe med meg. Dette blir viktig ettersom han har solid landskamperfaring og forstår engelsk fotball. Han forstår også hva jeg er ute etter og hvordan jeg jobber, sa Capello til FAs hjemmeside.

- Jeg tror det er viktig for oss begge at vi har et tett samarbeid slik at vi kan få det beste ut av både A-landslaget og U21-landslaget, sa Capello videre.

Pearce hadde i sin aktive karriere tilnavnet «Psycho». Venstrebacken med det ville blikket og det knallharde skuddet fikk 78 landskamper for England. Han spilte for Nottingham Forest, Newcastle og West Ham.

- Stuart skal være med på planleggingen i forkant av kampene og sitte ved siden av meg på benken under kampen. Han vil derfor ha en nøkkelrolle, sa Capello.

- Det blir en fantastisk mulighet og flott utdannelse for meg å få jobbe med Fabio Capello og Englands A-landslag. Men hovedoppgaven min er U21-landslaget. Vi har en viktig kvalifiseringskamp tirsdag, og jeg vil fortsette å jobbe med de spillerne fram mot U21-EM neste år, sa Pearce.

GIR PEARCE NØKKELROLLE: Fabio Capello har hentet inn en engelskmann i trenerstaben sin. Foto: REUTERS
GIR PEARCE NØKKELROLLE: Fabio Capello har hentet inn en engelskmann i trenerstaben sin. Foto: REUTERS Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media