Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Chelseas beste venn

Stolpene reddet seier mot Boro.

Chelsea - Middlesbrough 1-0

(Dagbladet.no): Bare fem minutter var spilt da Ricardo Carvalho vakkert headet Chelsea i ledelsen mot Middlesbrough. Da var det lett å tenke at Chelsea ville spasere seg til tre nye poeng på Stamford Bridge.

Det trodde kanskje blåtrøyene selv også - og det holdt på å straffe seg.

For i stedet for å kjøre på for å få målet som definitivt ville fratatt Boro ethvert håp om poeng, snek tilfredsheten seg inn hos Chelsea-spillerne.

Som til slutt kunne takke flaksen for at de fortsatt har heng på Manchester United.

Alves-mareritt

I løpet av kampens siste 20 minutter smalt det nemlig i stolpene bak Carlo Cudicini tre ganger - noe som så ut til å utløse et lettere hjerteinfarkt hos Boro-manager Gareth Southgate på sidelinja.

Aller mest uheldig var storkjøpet Afonso Alves.

SPOLERTE TRIPPELSJANSE: I løpet av to sekunder smalt ballen i stanga to ganger, før Aliadiere feide sjanse nummer tre like utenfor. Her har Dave Wheater (skjult) nettopp headet forsøk nummer to mot tverliggeren. Foto: AFP
SPOLERTE TRIPPELSJANSE: I løpet av to sekunder smalt ballen i stanga to ganger, før Aliadiere feide sjanse nummer tre like utenfor. Her har Dave Wheater (skjult) nettopp headet forsøk nummer to mot tverliggeren. Foto: AFP Vis mer

Brasilianeren burde scoret sitt første mål for Boro etter 70 minutter da han fikk heade upresset fra fem meter, men avslutningen gikk utenfor.

Minuttet etterpå overvurderte Carlo Cudicini sin egen hurtighet og befant seg plutselig på en gedigen bærtur da Alves nådde et langt framspill først. Boro-spissen gjorde det meste korrekt: Han skaffet seg overblikk, ventet ut John Terry i målgården og skrudde ballen dit hvor det ikke fantes folk.

Dessverre for brassen gikk skuddet i stanga - og tilbake i armene på en takknemlig Cudicini.

Det var et skremmeskudd for Chelsea, som straks marsjerte i angrep i jakten på 2-0.

Chelsea kunne avgjort

Shaun Wright-Phillips var giftig etter at han kom inn, men bredsidet ballen høyt over da Salomon Kalou la ballen på sølvfat.

Like etter var rollene byttet om. Wright-Phillips var tilretteleggeren, og innlegget til Kalou på bakre stolpe var perfekt.

Ivorianerens heading hadde kurs mot nettmaskene, men Mark Schwarzer dro fram en redning fra øverste hylle og fistet ballen over tverliggeren.

image: Her er Chelseas beste venn

Deretter handlet det meste om Middlesbrough.

Hvordan de kunne unngå å utlikne på det som være må være årets trippelsjanse i Premier League er et lite mysterium. Men det var bare den dagen for Middlesbrough - og mannen som trolig kommer til å sove aller dårligst i natt heter Afonso Alves.

På en corner i det 82. minutt headet han i tverliggeren og ut. Ballen spratt ut til midtstopper Dave Wheater, som sørget for Boros andre stolpetreff på to sekunder, og tredje totalt i kampen.

Jeremie Aliadiere plukket opp returen, og klinket ballen like utenfor på halv volley.

Så nær var Middlesbrough ett poeng, og så nær var Chelsea å tape verdifulle poeng i tetkampen.

Men gode lag har flaks, og seks kamper før slutt er Manchester United innen rekkevidde.

De tre poengene fører Chelsea forbi Arsenal igjen, og fem poeng bak gjengen fra Old Trafford.

<B>MATCHVINNEREN:</B> Nesten uten tilløp headet Ricardo Carvalho ballen kontrollert i mål etter bare fem minutter.
<B>KUNNE AVGJORT:</B> Men Mark Schwarzer fistet headingen til Salomon Kalou over mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media