Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Dagbladets tippemester

Premien skal Christian (27) bruke på fotballtur til Manchester for seg og samboer Siri (26).

FULLTREFF: Dagbladets sportssjef Jens Olav Kløvrud (t.v.) og Jan Serenander fra Steve Perryman Sport Travel omgir tippemesteren Christian Borgen Olsen. 27-åringen tippet før sesongen åtte lag på riktig plass, ni var bare én plassering unna.  Foto: Jacques Hvistendahl
FULLTREFF: Dagbladets sportssjef Jens Olav Kløvrud (t.v.) og Jan Serenander fra Steve Perryman Sport Travel omgir tippemesteren Christian Borgen Olsen. 27-åringen tippet før sesongen åtte lag på riktig plass, ni var bare én plassering unna. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

(Dagbladet): Christian Borgen Olsen er Dagbladets tippemester i Premier League. 27-åringen vant overlegent i konkurranse med 2000 andre fotballentusiaster og mottok i går vinnersjekken på 10.000 kr.

- Veldig gøy! Nå blir det tur til Drømmenes Teater for første gang. Jeg har holdt med Manchester United siden jeg var sju år, men aldri vært på Old Trafford, forteller Christian. 
 
Sterk prestasjon Til daglig jobber han i Senter for statlig økonomistyring og er bosatt i Drammen.

Økonomen plottet inn utrolige 17 av de 20 klubbene i Premier League med feilmargin på en, hvorav åtte helt riktig plassert.

En prestasjon som blir vanskelig å overgå for neste sesongs tippedeltakere. 
 
Taktikken - Jeg satte meg ned med tabellen fra fjoråret, og så mest etter hvilke klubber som hadde skuffet, men som jeg trodde hadde mer å gå på, som for eksempel Fulham, forteller Christian Borgen Olsen om vinnertaktikken.

- I bunnen var jeg ganske sikker på at West Ham havnet, etter flere svake sesonger, samt Blackpool, fordi jeg visste lite om kvaliteten til spillerne deres.  

Så dårlig ut - Da Dagbladet inviterte til Premier League-konkurransen, tenkte jeg at det ville vært knallmoro å vinne. Men underveis i sesongen så det dårlig ut for tabelltipset mitt da Bolton og Blackpool lå helt oppe i tetskiktet.

Selv om det stokka seg min vei i ligainnspurten, trodde jeg ikke at det holdt. Jeg blei veldig overraska da meldingen kom om at jeg hadde vunnet, sier Christian.  

Liverpool-dame Hans samboer Siri Bråthen (26) er Liverpool-supporter.

- Hun sier at jeg kan ta bruke seierspengene til å invitere en kompis til England. Men det blir vanskelig å velge, så jeg tror Siri må bli med.   

Tror på Chelsea - Og hvem vinner det neste Premier League-trofeet?

- Vi får se når spillerstallene blir klare. I øyeblikket tror jeg mest på Chelsea, men håper selvsagt på United.

- Og dumpekandidater?

- At minst et av de nyopprykkede lagene ryker, er vel ingen bombe.

Men mer får du ikke vite før tabelltipset mitt er levert inn, smiler Christian Borgen Olsen, klar for å forsvare posisjonen som Dagbladets tippemester.