Her er David Dragedreper

Beckham bytter ut ball med sverd.

(Dagbladet.no): David Beckham er blitt beskyldt for å tenke mer på en Hollywood-karriere enn fotballkarrieren etter overgangen til amerikanske LA Galaxy.

Selv har han hevdet at han drar til USA utelukkende for å gjøre soccer til en stor idrett - men allerede nå figurerer Beckham i en massiv Hollywood-reklamekampanje, sammen med blant andre Beyonce Knowles og Scarlett Johansson.

31-åringen skal ikke ha vært vond å be da Disney ville ha ham til å posere som en eventyrfigur. Valget falt på prins Phillip fra klassikeren «Tornerose.»

Føler seg beæret

Disney-talsmann Duncan Wardle avslører at Beckham ønsket å spille en helterolle. Og ettersom det er fint lite heltetakter over tribunetilværelsen i Real Madrid, var en dragedrepende prins Phillip et utmerket alternativ.

- David elsket sverdet og hesten, forteller Wardle.

På ryggen av en hvit hingst nedkjemper Beckham den ildsprutende dragen, ikke ulikt måten han skjelte ut Real-president Calderon på en trening nylig.

Beckham selv forteller at det var en ære å få stille opp for Disney.

FRYKTLØS RIDDER: David Beckham er allerede et yndet reklameobjekt for Hollywood etter overgangen til LA Galaxy. Her er han fotografert som prinsen Phillip i eventyret om Tornerose. Foto: Annie Leibovitz
FRYKTLØS RIDDER: David Beckham er allerede et yndet reklameobjekt for Hollywood etter overgangen til LA Galaxy. Her er han fotografert som prinsen Phillip i eventyret om Tornerose. Foto: Annie Leibovitz Vis mer

- Det var mange Disney-karakterer jeg likte som guttunge. Nå er det sønnene mine som elsker Disney, og det er en stor del av livene deres, og livene til mange andre barn over hele verden. Så det var både spennende og en stor ære å få være med på dette, sier den nybakte ridderen.

Bildene er tatt av den kjente amerikanske fotografen Annie Leibovitz, og er den del av Disney-kampanjen «Year of a Million Dreams».

Aktuell for laget

Det kan imidlertid bli mindre tid til reklameoppdrag for Beckham i tida som kommer. I dag bekreftet Real-trener Fabio Capello på ny at Beckham er aktuell for laget, i skarp kontrast til sine opprinnelige uttalelser om at Beckham hadde spilt sin siste kamp for Real Madrid.

Samtidig tok han en solid porsjon selvkritikk.

- Folk kan gjøre feil. Når jeg ser at han er i god form og viser god innstilling, kan han komme på laget. Men han må vise det først, sa Capello på en pressekonferanse fredag.

Her er David Dragedreper
Her er David Dragedreper
<B>TRIBUNESLITER:</B> Beckham har fått minimalt med spilletid for Real Madrid denne sesongen.
<B>ALICE:</B>Beyonce avbildet som Alice i en spinnende tekopp fra «Alice i Eventyrland».
ASKEPOTT:</B>Her løper Askepott, i Scarlett Johanssons skikkelse, ned slottstrappen i det klokka er i ferd med å passere midnatt.
<B>FULL KONTORLL?</B>: Det spørs om Fabio Capello ville Beckham tillatelse til denne type trening.