Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er de 12 norske Tour-håpene

Liten, skreddersydd tropp for Northug.

SATSER BÅDE PÅ TOUREN OG VM: Petter Northug ønsket seg et lite Tour-lag og fikk det som han ville det. Foto: AFP  / SCANPIX / JONAS EKSTROMER
SATSER BÅDE PÅ TOUREN OG VM: Petter Northug ønsket seg et lite Tour-lag og fikk det som han ville det. Foto: AFP / SCANPIX / JONAS EKSTROMER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aldri har en norsk utøver vunnet Tour de Ski, i løpet av arrangementets seks leveår.

I år prøver Petter Northug og Marit Bjørgen igjen, de er to av totalt 12 utøvere Norge sender til løpene i Tyskland, Sveits og Italia. Touren starter i tyske Oberhof 29. desember, løperne avslutter opp monsterbakken i Val di Fiemme 6. januar.

Northug får bare med seg fem utøvere på herresida, Norge kunne meldt på ni. Men det er slik skikongen selv ønsker det - inspirert av Dario Colognas kompakte sveitiske modell.

VM og touren - Jeg har spilt inn et ønske om å ha et lite lag. Det er slik jeg vil ha det, sa Northug til Dagbladet i sommer.

Blant annet står både Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby over touren, for å konsentrere seg om VM i Val di Fiemme i februar.

Da Sjur Røhte ble nummer tre på 30 km i Canada i helgen sto både Northug, Cologna, Lukas Bauer, Marcus Hellner, Alekséj Poltoranin, Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin over med tanke på touren.

- Den lille ulempen er at man har færre løpere rundt seg som kan gjøre en jobb i fellesstarter. Den store fordelen er at man får mye tettere oppfølging fra smørere og annet støtteapparat, sa Northug.

Seks jenter, seks gutter På jentesida får Bjørgen med seg seks norske jenter - inkludert Therese Johaug som i stadig større grad gir v-cupvinneren tøff konkurranse.

Tour de Ski går over sju etapper i perioden 29. desember til 6. januar. VM arrangeres i perioden 21. februar til 3. mars.

Her er troppene:

Kvinner:
Therese Johaug, IL Nansen
Marthe Kristoffersen, IL Varden
Kristin Størmer Steira, IL Forsøk
Heidi Weng, IL BUL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Marit Bjørgen, Rognes IL (WC)    

Menn: Petter Northug jr., Strindheim IL 
Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
Niklas Dyrhaug, Tydal IL
Tord Asle Gjerdalen, Fossum IF
Simen Østensen, Fossum IF
Snorri Einarsson, Tromsø Skiklubb Langrenn

Landslagssjef Vidar Løfshus sier følgende om navnene i troppen:

- Finn Hågen Krogh imponerte landslagsledelsen i skandinavisk cup i helga. Han blir dermed den eneste debutanten i årets tropp. Men gode allroundegenskaper, håper vi han kan markere seg på en positiv måte. Tord Asle, Simen og Snorri beviste også med helgas løp på Sjusjøen at de har noe på gang, og får muligheten, sier Løfshus i en pressemelding.

- Astrid Uhrenholdt Jacobsen bekreftet styrke igjennom tre solide løp på Sjusjøen, og blir en god kandidat i Touren. Ellers består kvinnelaget av meget sterke sammenlagt kandidater, og vi reiser til Oberhof med stor selvtillit.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!