Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er de 15 heiteste VM-stjernene

Verdens største godtebutikk.

(Dagbladet.no): VM-sluttspillet handler ikke bare om gull og finaler. Mesterskapet er stedet der karrierer skapes. Husker du Oleg Salenko, som overraskende ble toppscorer i USA-VM?

Russeren sikret seg en gylden avtale med Valencia etter VM-innsatsen. Eller hva med Tomas Skuhravy, den tsjekkiske toppscoreren som kapret Jørn Andersens overgang til Genoa etter 90-VM.

Denne sommeren er VM på nytt fylt av spillere som trolig bytter beite etter sluttspillet. Noen berømte og beryktede, noen fortsatt ganske ukjente.

Ikke så god, vel?

Erik Solér er Start-eier og tidligere fotballagent. Han har sett spillere oppnå superstatus etter bare noen få VM-øyeblikk.

- VM er fortsatt et utstillingsvindu, selv om det er få spillere man aldri har hørt om i disse dager. De beste klubbene har oversikten. Men det vil garantert komme noen som man ikke visste var gode, sier Solér til Dagbladet.no.

Ikke mange kjente til El Hadji Diouf fra Senegal før afrikanerne startet 2002-VM med å spille ut Frankrike...

Du får ikke et bedre utstillingsvindu enn det sirkuset som avholdes i Fifa-regi hvert fjerde år. VM er rett og slett slikkeri på øverste hylle for Europas toppklubber.

Her er de 15 heiteste VM-stjernene

- Det vil bli spillere som skaper seg et navn i VM, og andre plusser gjerne på 50 eller 100 mill. kroner på overgangssummen. Det kommer nok noen sånne i VM, sier Solér.

Prestisje og navn

Dagbladet.no har plukket ut mer enn et helt lag av velkjente spillere som fort ender opp i en ny klubb, med eller uten fullklaff i Tyskland.

- For spillere som Ruud van Nistelrooy er det et meget godt vindu, særlig for de større klubbene som vil ha et navn eller for eksempel en toppscorer fra fotball-VM. Dette handler veldig mye om prestisje, sier Solér.

Her er VMs heiteste stjerner på overgangsmarkedet:

1 Ruud van Nistelrooy (29), Manchester United og Nederland

Aktuell: Få kommer helskinnet unna en krangel med United-sjef Alex Ferguson. Skal ha fått en prislapp på 180 mill. kroner. Mulige klubber: Milan, Real Madrid, Chelsea og Tottenham.

2 Zlatan Ibrahimovic (24), Juventus og Sverige

VM-TOPPSCORER? Ruud van Nistelrooy er et av Europas heiteste kjøpsobjekter i VM, etter at han kom på kant med Manchester United. Han blir ikke vraket av Nederland. Foto: Scanpix/Reuters
VM-TOPPSCORER? Ruud van Nistelrooy er et av Europas heiteste kjøpsobjekter i VM, etter at han kom på kant med Manchester United. Han blir ikke vraket av Nederland. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Aktuell: Sliter med måltørke i Italia, og Juve kan bli degradert fra Serie A. Gedigen teknikk og fysikk. Mulige klubber: Real Madrid, Inter og Chelsea.

3 Hernan Crespo (30), Chelsea og Argentina

Aktuell: Får det enda tøffere i Chelsea med Sjevtsjenko på plass. Ønsker seg tilbake Serie A, der han fikk stjernestatus på 90-tallet. Mulige klubber: AC Milan, Fenerbahce og Barcelona.

4 Carlos Tevez (22), Corinthians og Argentina

Aktuell: Superhit i Brasil, den lille mannen er den dyreste spilleren i Sør-Amerika noensinne. Teknisk briljant, blir ekstremt kostbar. Mulige klubb: Chelsea.

5 Didier Zokora (25), St. Etienne og Elfenbeinskysten

Aktuell: Tøff og løpssterk midtbanespiller, akkurat den type ballvinner som er meget ettertraktet i europeiske toppklubber. Mulige klubber: Tottenham, Manchester United og Arsenal.

6 Franck Ribery (23), Marseille og Frankrike

Aktuell: Talentfull vingløper som holder store stjerner ute av VM-troppen. Klengenavn: Den nye Zidane. Mulige klubber: Manchester U, Arsenal, Lyon og Tottenham.

7 Ronaldo (29) Real Madrid og Brasil

Aktull: Er ikke tilfreds i Real, målene gir ikke lenger sympati hos fansen. Scoringsmaskin, kan bli VM-historiens mestscorende med to nettkjenninger. Mulige klubber: Lag med meget tykk lommebok.

8 Ashley Cole (25), Arsenal og England

Aktuell: Venstrebacken er blitt lenket bort i flere år, og ble bøtelagt for møtet med Chelsea. Virker rastløs i Nord-London. Mulige klubber: Chelsea og Real Madrid.

9 Patrick Vieira (29), Juventus og Frankrike

Aktuell: Usikkert om han midtbanegiganten trives i Torino. Forrige Italia-opphold ble mislykket. Mulige klubber: Arsenal og Manchester United.

10 Mark Viduka (30), Middlesbrough og Australia

Aktuell: Tung spiss som alltid scorer mål for sine klubber. Skadeforfulgt. Mulige klubber: Liverpool og Newcastle.

11 Pablo Aimar (26), Valencia og Argentina

Aktuell: Genial tekniker i playmakerrolle, eller hvor som helst offensivt. Ryktene sier han skal selges. Mulige klubber: Liverpool og Real Madrid.

12 Dirk Kuyt (25), Feyenoord og Nederland

Aktuell: Målfarlig og sterk. Legger press på van Nistelrooy på landslaget. Mulige klubber: Newcastle, Barcelona, Arsenal, Tottenham og Liverpool.

13 Hatem Trabelsi (29), Ajax og Tunisia

Aktuell: Meget god offensiv høyreback, er bosmanspiller i sommer. Mulige klubber: Inter Milan, Tottenham, Paris St Germain og Manchester C.

14 Sidney Govou (26), Lyon og Frankrike

Aktuell: Kantspiller som fikk plassen til uheldige Cissé i den franske VM-troppen. John Carews klubb vil selge, dersom de får hanket inn erstatter. Mulige klubber: Lens, Fulham, West Ham og Manchester City.

15 Roberto Carlos (33), Real Madrid og Brasil

Aktuell: Veteranen med knallskuddet får beskjed i juli om klubbens nye president vil selge. Fortsatt rask og like mye ving som back. Aktuell: Chelsea.

Din kommentar:

Hvilken ny stjerne tror du verden får øynene opp for i VM-sluttspillet?

FORLATER REAL? Framtida til Ronaldo og Roberto Carlos er usikker i Real Madrid, i hvert fall fram til presidentvalget i klubben.
NY UTFORDRING: Sidney Govou har vært i Lyon hele karrieren. Til sommeren får han bytte klubb.
GRATIS: Klubber sikler allerede på Ajax-back Hatem Trabelsi.
TIL UNITED? Franck Ribery har fått stempelet som den nye Zidane i Frankrike.
JUVE-SKANDALE: Zlatan Ibrahimovic kan bli solgt som følge av dommerskandalen i Serie A.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling