Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er de britiske ekspert- tipsene for Premier League

Sett opp din tabell og vinn reise til 10 000.

FAVORITTENE: Manchester United og Wayne Rooney (t.h) måtte nøye seg med ligasølvet, Sergioe Aguero (t.v) scoret målet som sikret de lyseblå det første ligagullet på 44 år. Foto: Scanpix / AFP / ANDREW YATES
FAVORITTENE: Manchester United og Wayne Rooney (t.h) måtte nøye seg med ligasølvet, Sergioe Aguero (t.v) scoret målet som sikret de lyseblå det første ligagullet på 44 år. Foto: Scanpix / AFP / ANDREW YATES Vis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner.

(Dagbladet): Det er dagen før avspark i Premier League, og tid for både skarp skråsikkerhet og dyp tvil.

Snart har 10 000 av Dagbladets lesere sendt inn sine 20 lag, plassert på tabellen du ser over.

Noen tipper med «litt hjerte og litt fornuft» - sjekk ut Canal+-sportssjef og Arsenal-supporter Kenneth Fredheims tabell i faktaboksen til høyre. Andre argumenterer med spillerkjøp og -salg, tradisjoner og erfaring.

I Storbritannia har stort sett alt av eksperter i aviser, magasiner og TV-stasjoner kåret Premier League-vinneren og topp 4-lagene.  Her er noen av tipsene:

Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-stopper Phil Thompson:
- Jeg tror City gjør det igjen. De fikk hull på byllen forrige sesong, Jeg vet av erfaring at når du først har vunnet ligaen en gang, så vet du hvordan du skal takle enkelte situasjoner og kamper. City har lært mye det siste året.

Thompson plasserer Manchester United, Arsenal og Chelsea i topp 4 sammen med City.

- Jeg tror Liverpool og Spurs kommer til kort på de fire første plassene. Begge lag har sjansen, men det kommer an på hvem de kjøper før august er over.

Matt Le Tissier, Southampton-legende og Sky Sports-ekspert:
- Det er alltid mest vanskelig å vinne den første, så jeg tror det blir lettere for Manchester City å vinne tittelen nå. Selv om Roberto Mancini skulle ønske seg et par nye spillere til har de en formidabel tropp.

Den tidligere England-vingen satser også på United som toer.

- Jeg tror på United kommer nærmest igjen, og Chelsea følger tettere på enn i fjor og kan kapre tredjeplassen. Fjerdeplassen er en kamp mellom Arsenal, Liverpool og Spurs.

Delt Guardian-stab The Guardian har offisielt Manchester City som ligamester i sin nedtelling, men når hver enkelt reporter avgir stemme blir stillingen slik: Manchester United - Manchester City 1 - og en stikker til Chelsea

TIPS: Tidligere Liverpool-assistent Phil Thompson har ikke sin gamleklubb i topp 4. Foto: Scanpix / REUTERS / Howard Walker
TIPS: Tidligere Liverpool-assistent Phil Thompson har ikke sin gamleklubb i topp 4. Foto: Scanpix / REUTERS / Howard Walker Vis mer

Daily Mails gulltips går til Manchester City med følgende dom: Manchester City ser sterke nok ut til å holde på tittelen. Sølvet får United igjen - avisa spår en ny tett innspurt.

Daily Telegraph rangerer ikke lagene, men Manchester-reporter Marg Ogden skriver i sin klubbvurdering at City-stallen fortsatt er den beste i premier League.

- De er fortsatt laget som må slås. Men Chelsea forsterkninger og Uniteds produktive sommer antyder at City igjen må kjempe hele veien inn for å vinne tittelen, skriver Ogden.

Nesten kriminelt Steven Howard i Storbritannias største avis, The Sun, mener Robin van Persie kommer til å avgjøre gullkampen i Uniteds favør.

- United ga rivalen City tittelen forrige sesong, da de mistet en ledelse på åtte poeng på de siste seks kampene. Ferguson så på det som nesten kriminelt, og vil ikke la det skje igjen. Uniteds nærmester rivaler blir Chelsea. City ramler til tredjeplass, mens Arsenal tar den siste Champions League-plassen, skriver Howard.

Daily Mirror-spaltist, BBC-ekspert og tidligere Leicester-spiller Robbie Savage endrer ikke tips etter Uniteds storkjøp.

- Van Persie-signeringen er en nedtur for Roberto Mancini og Manchester City. Men det er ikke noe fatalt slag for sjansene til å vinne tittelen, slik mange tror. Jeg mener fortsatt City vinner Premier League, med United lurende bak.

TIPS: Sky Sports-ekspert Matthew Le Tissier, her i Southampton-trøye, mener City vinner enklere denne sesongen. Foto: Scanpix / Dan Chung / REUTERS
TIPS: Sky Sports-ekspert Matthew Le Tissier, her i Southampton-trøye, mener City vinner enklere denne sesongen. Foto: Scanpix / Dan Chung / REUTERS Vis mer

Fotballmagasinet FourFourTwo har akkurat samme stilling, City foran United.

Norsk tro på City Norske VG har identisk plassering, mens Nettavisen har omvendt sluttposisjon. Dagbladet kommer med sitt tabelltips i morgen - lagene vurderes av avisas oddstipper Lars Dybwad.

Skal vi tro den britiske bookmakeren Sky Bet blir topp 6 i Premier League slik:
1. Manchester City
2. Manchester United
3. Chelsea
4. Arsenal
5. Liverpool
6. Tottenham

Send inn din tabell i skjemaet øverst i saken!

VAN PERSIE GIR IKKE UNITED-GULL: Det er Robbie Savages holdning i Mirror-spalten sin om gullkampen. Foto: Scanpix / AP /Jon Super
VAN PERSIE GIR IKKE UNITED-GULL: Det er Robbie Savages holdning i Mirror-spalten sin om gullkampen. Foto: Scanpix / AP /Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media