Høgmo ferdig

Her er de fem heteste kandidatene til å ta over etter Høgmo

Solbakken «klart førstevalg».

GÅR AV: Se hele pressekonferansen her. Per-Mathias Høgmo er ferdig som norsk landslagssjef. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) I dag kom nyheten mange forutså:

Per-Mathias Høgmo er ferdig som Norges landslagssjef.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, har Ståle Solbakken vært førstevalget når Norges Fotballforbund i høst har forberedt sin nye kurs for landslaget.

Solbakken har til og med vært ansatt i rollen tidligere, men ble da kjøpt ut av kontrakten for å bli ny manager i Köln.

Her er de fem heteste kandidatene til å ta over jobben:

Ståle Solbakken

Alder: 48

Bakgrunn: Hovedtrener i FC København, hvor han har en kolossal posisjon etter igjen å ha erobret tronen i Danmark. Laget biter også fra seg i Europa på en måte som ingen annen nordisk klubb er i stand til.

Var hyret som framtidig norsk landslagssjef for sju år siden, men ble etter hvert fristet av Bundesliga-jobb i Köln. Tyskerne kjøpte ham fri fra NFF-forpliktelsene i 2011. Det gikk skeis i Köln, det gikk seinere like skeis i Wolverhampton, før han bygde seg - og FCK - opp igjen i Danmark.

Den norske treneren med klart best meritter, og er også høyt respektert blant de fleste i Toppfotball-Norge, selv om lakken fikk riper da han ville bort i 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer