Her er de gule kronprinsene

Neste år er Lance Armstrong tilskuer. Her spår ekspertene hvem som blir den neste Tour-kongen.

De har prøvd seg - en etter en, år etter år. Men utfordrerne har i realiteten vært sjanseløse i jakta på Lance Armstrong, som ikke har veket en hjuleike siden 1999.

Tour de France 2005 er - med 90 prosents sikkerhet - avgjort. Søndag ettermiddag pakker Armstrong sammen den gule overdelen sin for siste gang. I samme øyeblikk begynner de beste av de nest beste å rette blikket sitt mot neste sommer. For med Lance borte blir det med ett mer spennende å diskutere hvem som vinner verdens største sykkelritt.

Her ser du hvordan ekspertene tror topp 5 blir seende ut i Tour de France 2006.

Dag Erik Pedersen, tidligere proffsyklist:

1. Ivan Basso

2. Aleksandr Vinokurov

3. Alejandro Valverde

4. Damiano Cunego

5. Paulo Savoldelli

-  Jeg mener Ivan Basso er en helt komplett rytter, som har utviklet seg enormt under Bjarne Riis\' ledelse. Høyst sannsynlig blir han nummer to i år. Jeg er også spent på Valverde og Vinokurov, samt Cunego, som har vært syk i år.

Johan Kaggestad, TV 2s sykkelekspert:

1. Aleksandr Vinokurov

2. Alejandro Valverde

3. Ivan Basso

4. Michael Rasmussen

5. Jaroslav Popovitsj

-  Dette er selvfølgelig forutsatt at alle holder seg på beina det nærmeste året - og, ikke minst, bestemmer seg for å stille opp i Tour de France. Vinokurov har i år vist noe av det han kan, og så ble han jo nummer tre i 2003.

Steffen Kjærgaard, tidligere proffsyklist:

1. Jaroslav Popovitsj

2. Aleksandr Vinokurov

3. Alejandro Valverde

4. Ivan Basso

5. Andreas Klöden

-  I tillegg kan jeg nevne Cunego, Mancebo og Ullrich. Men for Ullrichs del synes jeg å se at toget er i ferd med å gå nå. Han har levd under dette Lance-presset i mange år.

Anita Valen, proffsyklist:

1. Michael Rasmussen

2. Jörg Jaksche

3. Jaroslav Popovitsj

4. Andrej Kasjetsjkin

5. Denis Mentsjov

-  Det som er spennende med Rasmussen, er at mange i flere år har ventet på hans gjennombrudd. Det har kommet i årets Tour. Og når slike talenter har modnet, er det bare å kjøre på.

Kjell Erik Kristiansen, Eurosports sykkelkommentator:

1. Ivan Basso

2. Jan Ullrich

3. Alejandro Valverde

4. Michael Rasmussen

5. Aleksandr Vinokurov

-  Ullrich har vært en mye bedre temporytter enn han er nå. Og alderen er helt klart på Bassos side. Basso har også vist at han følger Armstrong i fjellene i år.

Mads Kaggestad, proffsyklist:

1. Ivan Basso

2. Aleksandr Vinokurov

3. Jan Ullrich

4. Jaroslav Popovitsj

5. Floyd Landis

-  Det blir svært åpent uten Lance - jeg kunne sagt 20 navn som kan vinne. Det er på mange måter bare å ta bort ham, og så har du favorittlista. Det blir spennende å se om de som har prioritert Giro d\'Italia, nå satser mer på Touren, ettersom de ikke lenger er sjanseløse der.

Svein Gaute Hølestøl, sportssjef i Norges Cykleforbund:

1. Ivan Basso

2. Michael Rasmussen

3. Andreas Klöden

4. Santiago Botero

5. Alejandro Valverde

-  Basso utvikler seg for hver sesong, og han har vist i år hvem som presser Lance mest, og sitter sammen med ham lengst. Jeg er litt overrasket over Rasmussen, men han får selvtillit som han kan bruke neste år. Og han har et bra lag rundt seg.

LANCERES: Italieneren Ivan Basso (27) ble nummer tre i fjorårets Tour. Etter 15 etapper i årets ritt ligger CSC-rytteren på andreplass.
LANCERES: Ukraineren Jaroslav Popovitsj har hjulpet lagkamerat Lance Armstrong fram i ledelsen i år.
LANCERES: Spanjolene håper årets Tour-debutant Alejandro Valverde (24) blir den nye Miguel Indurain.
LANCERES: Dansken Michael Rasmussen (31) håper å beholde den prikkete klatretrøya i årets Tour. Neste år er den gule ledig.
LANCERES: Kasakhstaneren Aleksandr Vinokurov (31) måtte stå over i fjor. I år er tredjemann fra 2003 tilbake på topp 10.