Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er de mystiske medisin-posene i Östersund

Dopingfrykt i VM-byen.

(Dagbladet.no): Ingen er foreløpig felt for doping under VM i skiskyting, mesterskapet ble avsluttet søndag.

I dag går likevel dopingalarmen i den svenske VM-byen Östersund.

Avisa Östersunds-posten trykker i dag bilder av medisinsk utstyr funnet i veikanten bare noen mil sør for Östersund søndag kveld.

I snøen ved en rasteplass fant en familie to poser i kraftig plast, den ene inneholdt gul væske. Innholdsbeskrivelsen antyder at posene inneholder sukkeroppløsning.

Ved posene lå det medisinske slanger, til drypp-posene.

- Hvorfor slenger man sånt ved en parkeringsplass. Jeg tror ikke akkurat en distriktslege har gjor det, sier Jörgen Vikström - som fant posene.

Ikke måten å innta næring på

Audun Svartdal er landslagstrener for skiskytterjentene. Han håper politet etterforsker funnet, slik at det blir klart hva som finnes i medisinposene.

KASTET I SNØEN VED RASTEPLASS: Her er posene som skaper oppstyr i Östersund i dag. Foreløpig er ikke drypposene eller de tilhørende slangene undersøkt av politiet i VM-byen. Foto: Patrick Sjöö, Östersundposten
KASTET I SNØEN VED RASTEPLASS: Her er posene som skaper oppstyr i Östersund i dag. Foreløpig er ikke drypposene eller de tilhørende slangene undersøkt av politiet i VM-byen. Foto: Patrick Sjöö, Östersundposten Vis mer

- Jeg håper ikke dette har noe med skiskyting å gjøre, men dette må politiet etterforske. De må også finne ut hva posene inneholder, sier Svartedal til Dagbladet.no.

Han har aldri sett slikt utstyr bli brukt i idretten i Norge.

- Slik jeg har oppfattet reglene er dette ikke måten man skal innta næring på. Det er ikke lovlig å ta slikt intravenøst, sier Svartedal.

Han registrerer at funnstedet ikke var på veien hjem for de fleste utøverne som reiste fra Östersund i helgen.

- Jeg føler meg ikke trygg på at dette har noe med VM å gjøre, sier Svartedal.

Östersund-politiet har ikke registrert funnet av medisinposene, men lover lokalavisa at de skal kikke nærmere på saken.

I går kveld lå fortsatt de to posene ute i snøen ved rasteplassen.

- Dette funnet høres ikke bra ut, så det må vi selvsagt undersøke. Posene skal hentes inn. Vi skal ta i mot anmeldelsen straks vi får kontakt med han som gjorde funnet, sier vakthavende Camilla Leosson til avisa.

image: Her er de mystiske medisin-posene i Östersund

Forbudt fra denne sesongen

Mats Garle er dopingsjef ved laboratoriet i Huddinge i Sverige. Östersunds-posten har bedt ham ta en titt på bildene av posene. Han kjenner selvsagt ikke opphavet til det medisinske utstyret, men slår fast at bruk av drypposer i forbindelse med konkurranser er et brudd på dopingreglementet.

Nye regler om dette trådde i kraft denne sesongen. Ikke engang vitaminoppløsninger kan gis rett i blodet.

- Det har vært en tradisjon, spesielt i Øst-Europa, å gi idrettsutøvere forskjellige typer oppløsninger via drypp, sier Garle til avisa.

SUKKEROPPLØSNING: All intravenøs næring er forbudt i idretten, uansett om posene inneholder sukkeroppløsning eller noe annet.
TROR IKKE POSENE TILHØRER SKISKYTTERE: Jentetrener Audun Svartdal håper og tror posene med gult innhold ikke har noe med VM å gjøre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media