Her er de nye curlingbuksene

Vårfarger og blomstermønster erstatter klovnebuksene.

|||Curlinggutta har lyst til å spille i friske vårfarger og blomstermønster i VM, men da må landslagstreneren overtales. Det spørs om de klarer det.

Det norske curlinglaget viste tirsdag fram buksene de ønsker å bruke i VM i Cortina dAmpezzo, som starter lørdag. Det ene paret er med et fargerikt blomstermønster, mens det andre er med blå og hvite ruter og de samme som juniorspillerne brukte nylig.

- Som vanlig er jeg litt skeptisk, men vi ble vant til buksene forrige gang. Det er litt som å være tilbake på 1960-tallet, sier skip Thomas Ulsrud til NTB.

- Dette er skikkelige vårbukser, mener Christoffer Svae.

Svae var mannen bak det originale klesvalget i Vancouver-OL. I sine «klovnebukser» fikk curlinggutta kultstatus blant tilskuere og TV-seere. Han håpet på noen nye bukser i norske farger, men lageret var tomt hos produsenten, som nå er blant lagets nye sponsorer.


Liker ikke buksene

Det nye buksestuntet falt imidlertid ikke i smak hos landslagstrener Ole Ingvaldsen. Han tviler sterkt på at han går med på å bruke buksene. Alle på laget, inkludert treneren, må stille i likt antrekk under kampene.

- I OL hadde buksene norske farger og komplementerte drakten. Det skader ikke med litt friske farger i sporten og på TV-skjermene, men disse synes jeg ikke noe om. Jeg synes ikke vi skal spille i dem, sier Ingvaldsen til NTB.

Torger Nergård er heller ikke sikker på om de får overtalt landslagstreneren. I tillegg må kanskje Det internasjonale curlingforbundet overtales.

- Jeg tror det kan bli vanskelig å få spilt med dem. Jeg fikk inntrykk av at Ole ikke hadde lyst til det, sier han.

- Jeg synes de er friske, smiler Nergård.

Håvard Vad Petersson er klar for å bruke de nye buksene hvis de får lov.

- Jeg spiller med det jeg får. Hvis vi toner det ned med hvit trøye, blir det i samme skala som sist, sier han til NTB.


OL-bukser

Dersom blomsterbuksene ikke blir valgt, kommer Ulsruds lag til å stille i de samme buksene som de brukte i OL-finalen (røde, hvite og grå ruter) i tillegg til de blåhvite.

Uansett buksevalg har curlinggutta målet klart i VM. De håper å kunne utfordre Canada, som ikke stiller med samme lag som i OL, i gullkampen.

- Det beste resultatet vi har i VM er bronse, så hvis vi kommer til finale er vi fornøyd. Vi kan ikke ha noe lavere mål siden vi klarte det i OL, sier Ulsrud.

(NTB)

GULLBUKSER?: Curlinggutta har funnet nye bukser til VM, men det spørs om de får lov til å bruke dem av landslagstreneren. I VM håper Torger Nergård, Håvard Vad Petersson, Thomas Ulsrud og Christoffer Svae på å kjempe om gull. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
GULLBUKSER?: Curlinggutta har funnet nye bukser til VM, men det spørs om de får lov til å bruke dem av landslagstreneren. I VM håper Torger Nergård, Håvard Vad Petersson, Thomas Ulsrud og Christoffer Svae på å kjempe om gull. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer