Her er de nye yndlingene

Da hun var sytten, reiste Merete Møller (21) hjemmefra for å bli bedre håndballspiller. 18 år gammel ble hun kåret til Årets spiller i Danmark. I VM 97 var hun så god da Danmark vant gull og Norge ble knust i finalen at hun fikk tilnavnet «den nye Anja».

- Jeg bare rister på hodet når jeg blir kalt den nye Anja. Men det gjør man bare her i Norge. Jeg lurer på hvor de har det fra, sier Merete.

VM-stjernen fra 1997 er på plass i Larvik. Som playmaker på seriens favorittlag skal hun trekke folk til kampene til tross for at Anja Andersen er borte.

- Den norske serien kan aldri bli den samme uten Anja. Men det må da være spennende å se på et lag som spiller godt sammen og der individualistene får friheten til å vise seg fram, hevder Merete Møller.

Mye trening

Der kommer det - ønsket om frihet til å utfolde sitt talent.

Merete må ha denne friheten på banen og på trening for at hun skal få til de tingene som avgjør kampene og som får publikum til å gispe og applaudere.

- Jeg er oppvokst med friheten og leken. I Danmark trener vi en del mindre enn man gjør i Norge. Men vi får mer ut av timene.

- Det blir mange treningsøkter her i Norge. Og alt er så målrettet hele tida. For dem som har familie må det da være for mye, mener Merete.

Over natta

Hun kom alene til Larvik i sommer. Men Merete er vant til å greie seg selv.

- Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 17. En venninne som spilte fotball fortalte meg at hun skal til Århus og Team Danmark.

- Jeg sa at det vil jeg også gjøre og bestemte meg over natta.

- Faren min var litt trist da jeg reiste. Men det måtte jo komme en gang, forteller Merete som kommer fra Sønderborg ved den dansk-tyske grensa.

Kultursjokk

- Jeg har aldri hatt hjemlengsel.

- Det er faktisk verre nå. Det å komme til Larvik er et kultursjokk. Byen er så liten. Og området rundt er vill natur sammenliknet med Danmark.

- Jeg savner søndagsåpne butikker. Jeg savner å kunne gå ut om kvelden for å høre musikk. Nå sitter jeg i leiligheten og hører på CD-plater.

Bilder

Fram til VM i desember blir det bare håndball på Merete.

- Men etter jul må jeg ha noe annet å drive med ved siden av. Jeg har lett for å gruble mye, har bildene fra kampene i hodet lenge etterpå.

- Det kan være tungt når det går dårlig, sier Larviks nye playmaker.