DE OMSTRIDTE MELDINGENE: Dette er e-postene Petar Vukicdvic må forklare for friidrettsforbundet. Kommunikasjonen består av fem e-poster. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DE OMSTRIDTE MELDINGENE: Dette er e-postene Petar Vukicdvic må forklare for friidrettsforbundet. Kommunikasjonen består av fem e-poster. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Her er de omstridte e-postene: ORD FOR ORD

Dagbladet offentliggjør her innholdet i e-postene hvor Petar Vukicevic spør en trenerkollega om veksthormoner og testosteron.

(Dagbladet): I dag har Dagbladet valgt å publisere de omstridte e-postene knyttet til trener Petar Vukicevic. Anti-dopingeksperter har beskriver innholdet som «en smart metode».

Her er de:

Følgende e-post er datert 2. januar 2002, klokka 00:07. Avsenderadressen er en hotmailadresse, og e-posten er signert DJ. Mottaker er vukicevi@online.no. 
Emne: Vitaminer.......

Hei,

Jeg foreslår følgende optimale løsning:

Forsøk å ta følgende blodprøve: LH , SHBG, fri T T binding... send resultatet.. deretter ta 2,5 mg hver 12. time (f.eks om natta) i løpet av de tre påfølgende dagene. Gjenta blodprøven og send over verdiene. Jeg vil kunne fortelle deg med sikkerhet, basert på dette, hvor mye du kan ta for å oppnå en OK effekt uten høy risiko for en positiv prøve!

Muligheten for en positiv test etter tre dager med inntak av 2,5 mg som foreslått, er symbolsk (<5%)!

Om du ønsker å gjøre det «når det passer», er det bedre om du kombinerer det med andriol (oral T) som er billigere og enklere... den kritiske «rense»-perioden er 10-18 dager... Det avhenger... Jeg vil informere deg om dosen om du bestemmer deg.

I begge tilfeller vil det være anbefalt å jobbe med transaminaseblokkerere (konvertering T -> østrogen...).

Noen andre kombinasjoner brukes for tida, men de er kompliserte og jeg er ikke så sikker på dem... Insulin, T, T3, GH

Har du møtt NN (navn fjernet, red. anm.)... når besøkte du Beograd sist? Om du husker, nevnte jeg noen varianter med gresk opprinnelse... som kan bli interessante.

Jeg forlater sakte friidrett... Jeg vil prøve fotball... og selskapet fungerer bra for tida. Farmakologi involverer alltid høy risiko og lave effekter.... når du legger alt sammen!

Hvordan har du det forresten?

Beste hilsen,

Dj

Avsender skrev:

Hei,

Vi har ikke hørt fra deg på en stund. Jeg håper alt er OK med deg på begge fronter. Jeg har et spørsmål i forbindelse med veksthormonet. Som jeg allerede har sagt, XX (...) har begynt å ta det.

Det har pågått i fem uker allerede og dosen er, i tråd med ditt forslag, 2x2 enheter pr dag + en dag med pause i mellom. Jeg må innrømme at jeg ikke er fascinert av effekten, fordi det foruten den opplagte økningen i energi, ikke har skjedd stort mer. Du sa at kombinasjonen av veksthormon + testosteron ville være en god kombinasjon.

- VIL SVARE: Petar Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han har rådført seg om forbudte stoffer, men avviser all kontakt med doping. Ifølge hans advokat vil Vukicevic besvare alle spørsmål overfor forbundet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- VIL SVARE: Petar Vukicevic har overfor Dagbladet innrømmet at han har rådført seg om forbudte stoffer, men avviser all kontakt med doping. Ifølge hans advokat vil Vukicevic besvare alle spørsmål overfor forbundet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Jeg kan skaffe testosteronplaster à 2,5 eller 5 mg via NN (navn utelatt, red. anm). Og nå et direkte spørsmål: hva vil være en betydelig og på samme tid mindre risikofylt dose for XX (kjønn og vekt utelatt, red. anm.)?

Hvor mange timer pr dag tar det å bruke plaster for å oppnå noen effekt? La oss ta 5 mg som basis.

Hva tenker du om det?

Jeg ville startet med det når vi drar på forberedelser.  Jeg vil tilbringe XX (sted og tid utelatt, red. anm.).

Jeg spør om dette på grunn av en mulig kontroll ved hjemkomst.

Beste hilsen,

Petar

Følgende e-post er datert 22. mars 2002, klokka 21:03. Avsenderadressen ineholder navnet til Srdjan Djordjevic,  og e-posten er signert Srdjan. Mottaker er vukicevi@online.no.
Emne: Re: Bruk av plaster

Pero,

Det virker som NN var nær XX (fysiologisk data utelatt, red. anm.) fordi LH var forhøyet på andre kontroll, hvilket er uvanlig (det skulle ha vært en undertrykkelse på grunn av T). Men uavhengig av det, XX (kjønn utelatt, red. anm.) er 95% OK for 21-28 dager om XX (kjønn utelatt, red. anm.) tar pr 8-10 timer.

Ellers:

Nettadressa vår er : www...
Vær så snill å send meg mobilnummeret ditt!

Vennlig hilsen, Srdjan

Avsender skrev:

Hallo!

Nok en gang er det en stund siden jeg skrev. Jeg har en god grunn, du kan ikke forestille deg hvor mye som skulle til for å få utført testene du indikerte. Det er så vanskelig å få utført slike her til lands, nesten umulig! Én test er gjennomførbar, men to... Bare for sikkerhets skyld, jeg ønsket to ulike leger til å gjennomføre dem, så det tok ekstra tid...

Jeg klarte det til slutt og her er resultatene:

1. Den første testen (før inntak):  
T fri 14,4 pmol/L
S-LH 5 U/L
S-SHBG 180 nmol/L

2. Den andre testen (2,5mg, tre dager pr tiende time):
T fri 14,7 pmol/L
S-LH 13
S-SHBG 169

Den andre testen ble utført cirka seks timer etter at plasteret var fjernet.

Jeg vet jeg plager deg med mine problemer og jeg ber om unnskyldning. Jeg håper du finner noe tid i morgen til å besvare disse spørsmålene. Det haster, fordi jeg reiser for trening i NN (tid og sted utelatt, red.anm).

Hilsen fra Petar

PS! Skriv noen ord om deg og dine!

Følgende e-post er datert 23. april 2002, klokka 14:09. Avsenderadressen ineholder en rekke tall og eposten er signert Srdjan. Mottaker er vukicevi@online.no.
 Emne: Diverse svar-Petar

Petar,

Jeg er for øyeblikket i Spania. På slutten av uka reiser jeg tilbake til Ljubljana en dag, så reiser jeg til Stockholm og er der noen dager (VM i ishockey).

Når det gjelder spørsmålene:

Blodprøver - hormoner bør taes for å sjekke status på Ttotal, fri T, LH, SHBG... Pausen bør være 7-14 dager avhengig av testresultatene! I den følgende fasen bør det tas quecertin siden det er en naturlig aromatase-blokkerer (enzymene som gjør om T til østrogen!)
Det er definitivt lettere å trene hardt når du er til behandling, men siden dette er fysiologiske enheter er det ikke så intenst (det er en mild sentraleffekt - aggresjon... på en god måte)! Dette betyr at du kan utføre mer og på et høyere nivå under intens trening...

Før jeg reiste til Spania hadde jeg besøk fra representanter for Norges olympiske komité! Jeg demonstrerte bruken av TMG (tensiomyografi)-metoden i medisin og idrett, og forklarte hvordan vi samarbeider med Slovenias olympiske komité... og de var ganske så interessert! Det kan hende at jeg reiser til Oslo i slutten av mai!

Vennlig hilsen

Srdjan

----------

Hei,

Jeg returnerte fra NN (land fjernet, red. anm) for noen dager siden. Jeg sitter igjen med mange inntrykk, men jeg tror dette vil være mest relevant for deg: plastrene hadde bedre effekt enn veksthormoner, jeg er nesten helt sikker! NN (utøver i idrettsgren fjernet, red. anm) brukte dem i fire uker og forbedret fart og styrke noe voldsomt! Jeg må selvsagt stille deg nok et spørsmål:

Bør NN (kjønn fjernet, red. anm) ta en pause etter disse forberedelsene (NN (kjønn fjernet, red. anm) har ti dagers restitusjon), eller bør NN (kjønn fjernet, red. anm) fortsette å bruke dem i denne perioden også? Si meg, hvis du kan, om inntakssyklusene bør planlegges avhengig av treningsmengde eller ikke?

Du hadde rett når det gjaldt mulige bivirkninger: det var ingen!

Jeg håper alt er bra med deg!

Vennlig hilsen Petar

----------------------

Følgende e-post er datert 20. februar 2003, klokka 00:34. Avsenderadressen inneholder navnet til Srdjan djordjevic. Mottaker er vukicevi@online.no.
Emne: Re: Plaster

Hallo,

Jeg måtte ringe deg forrige kvelden fordi jeg var engstelig. Jeg tror du skjønner godt hvordan det er. Bare for å forsikre meg sender jeg deg detaljene en gang til:

- NN (kjønn fjernet, red. anm) brukte plastre i tre dager à 8-10 timer (2,5 mg), aldri lengre enn det.
- NN (kjønn fjernet, red. anm) stoppet 3,5 dager før kontroll (omkring 80 timer før kontroll).
- NN (kjønn fjernet, red. anm) tok kortisoninjeksjoner ei uke før kontroll (en dag før NN begynte å bruke plastre)
- NN (kjønn fjernet, red. anm) har legeattest for det
- Er du interessert i å komme til Norge for å holde et foredrag om hoppøvelser (hoppøvelser + sprint ???)
- Det vil være en eksepsjonell sjanse for deg til å promotere selskapet ditt og testene som du utfører?
- Selvsagt kan det kombineres med en konkurranse underveis, men det er ikke nødvendig
- Jeg kan ordne et honorar på 1000 euro + reise og opphold dekket.

Vennlig hilsen Petar

----

Petre

Som sagt - saken er 99% OK om perioden var 8-10 timer og avsluttet tre dager før. De eneste motstridende tilfellene er hvis hypothalamus-aksen forstyrres (f.eks anoreksia ... og full hormonell uttømming). Jeg har bare sett det hos en syklist... men det var rein patologi!

Kortisoninjeksjoner kan hemme T en kort stund, selv om påvirkningen er minimal når det administreres lokalt. Jeg synes ikke at du skal bekymre deg, selv om dette alltid er ubehagelig... vi har anlegg for å tenke på verst mulig utfall! Bare for å berolige deg var det ingen positive tilfeller 24 timer etter 8 timers inntak!!! T/Ø blir vanligvis økt til et maksnivå på 2, og grensa er 6.

Når det gjelder foredraget skulle jeg gjerne visst om jeg kan koble bruken av TMG til maksfart og utgangsfart! Jeg tenker på optimalisering av fart og styrke...

Året har startet ganske bra (TMG-BMC etc), vi har allerede solgt to systemer. Systemet med trenings- og vedlikeholdskontrakter koster omkring 20 000 euro. Uavhengig av det har vi fortsatt tjenesteyting som vår hovedinntekts- (overlevelses) kilde...

Jeg skriver dette siden vi planlegger å finne en Skandinavia-representant (Sverige eller Norge). Alle innspill av den typen ønskes velkommen!

Hilsen,

Følgende e-post er datert 27. november 2001, klokka 20:06. Avsenderadressen ineholder en rekke navn og e-posten er signert Srdjan. Mottaker er vukicevi@online.no. Emne: Svar: GH bioaktivitet

(RED. ANM: Denne e-posten inneholder et utklipp fra en legemiddelkatalog. Legemidlet som beskrives er veksthormonpreparatet Norditropin.) 

Les mer om saken her.

NEKTER : Petar Vukicevic innrømmer kontakt, men benekter en hver form for aktiv doping. Her er han på Bislett stadion i forbindelse med ei trening. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NEKTER : Petar Vukicevic innrømmer kontakt, men benekter en hver form for aktiv doping. Her er han på Bislett stadion i forbindelse med ei trening. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer