Her er de «snille og søte» maskotene for Oslo-VM

Men hva skal de hete?

SNILLE OG SØTE: VM-arrangøren mener de har laget maskoter som vil være enkle for barn å lage selv, og som passer deres grafiske profil. Illustrasjon: Oslo 2011
SNILLE OG SØTE: VM-arrangøren mener de har laget maskoter som vil være enkle for barn å lage selv, og som passer deres grafiske profil. Illustrasjon: Oslo 2011Vis mer

||| (Dagbladet): Under OL i Lillehammer var det Kristin og Håkon.

Når VM i nordiske grener i Oslo starter om 126 dager, er det to snøfigurer som vil være de offisielle maskotene for mesterskapet.

I dag presenterte VM-arrangørene det endelige resultatet, som de håper vil slå an i befolkningen.

- Vi har ønsket å skape maskoter som ser søte og snille ut, samtidig som de tar opp i seg vår grafiske profil. Med sin enkle, men likevel uttrykksfulle strek, synes jeg vi har klart det, sier VM-sjef Åsne Havnelid i en pressemelding.

De to snøfigurene skal pryde det meste av offisielle produkter og lage stemning i Holmenkollen før, under og etter øvelsene.

Det er illustratør Trond Vestengen som er «faren» til maskotene, etter å ha gått seirende ut av designkonkurransen i fjor høst. For VM-arrangøren var det viktig å ha snø som et vesentlig element i maskotene.

- Alle, uansett skinasjon, har et forhold til det å leke i snøen, kaste snøball og bygge snømann, sier Havnelid.

Maskotene har ennå ikke fått noen navn, og i tida framover skal det avholdes navnekonkurranse.

Kanskje Fabian og Wenche? Eller Marit og Petter? 

Vis mer