Her er den eneste svensken som satte Northug på plass i Falun

Skikongen ble usikker.

FALUN (Dagbladet): Det var under den internasjonale pressekonferansen etter det norske stafettgullet, Petter Northug fikk seg en aldri så liten overraskelse.

Trønderen hadde helt sikkert regnet med å briljere med «kaxiga» uttalelser etter å ha parkert Calle Halfvarsson på oppløpet, men alt gikk ikke helt slik VM-kongen hadde tenkt.

Da Petra Thorén, journalist i den svenske avisa Aftonbladet spurte Northug og de andre norske gutta hva hysjetegnet etter målgang, betydde, svarte trønderen:

- Det var til deg.

Usikker Northug Og så oppsto en liten muntlig duell mellom Northug og Thorén, og den norske skikongen ble stadig mer usikker (se seansen i videovinduet):

Thorén: - Var det til meg? Skrev jeg noe galt om deg?

SVARTE PETTER: Aftonbladets langrennsjournalist Petra Thorén ga klar melding til Petter Northug på pressekonferansen etter stafetten. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SVARTE PETTER: Aftonbladets langrennsjournalist Petra Thorén ga klar melding til Petter Northug på pressekonferansen etter stafetten. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Northug: - Nei, det var ment som en ære.

Thorén: - Kan du forklare hvorfor?

Northug: - Øh, nei, det vil ta for mye tid. Det vil bli kjedelig for alle her.

Thorén: - Ok, så vi kan ta det senere?

Northug: - Ja, vi tar det neste gang.

Lang historie Da Dagbladet spør Petra Thorén om seansen, sier hun at det ikke var aktuelt å la Northug more seg på hennes bekostning.

- Han skulle tulle litt, og ville ha det siste ordet. Han er ikke vant med at noen svarer ham. Jeg synes ikke han skal sitte å more seg på min bekostning foran hele pressekorpset. Da får han heller forklare seg, sier Thorén.

Journalisten, som har jobbet i Aftonbladet siden 1994, forteller at hun har fulgt Northug lenge, og at for drøyt fire år siden foreslo Northug at hun skulle kalle sønnen sin for Petter.

Navneforslag - Under Tour de Ski før VM i Holmenkollen skulle jeg gjøre et kort intervju med Petter utenfor den norske smørebussen. Jeg endte opp med å løpe ved siden av ham, og ba ham ta det litt rolig siden jeg var gravid. Da sa han at jeg måtte gi barnet navnet Petter, og at det ville gi «umiddelbar suksess», sier hun.

- Når det er sagt, så tror jeg ikke det som skjedde i dag har noe med det å gjøre. Jeg tror ikke Petter husker den seansen, men det kan hende han kjenner meg på grunn av at jeg har dekket langrenn i mange år. Han vet nok hvilken avis jeg hører til også. Jeg tror uansett at dette bare var et vanlig Petter-svar, sier hun.

Usikker på gesten - Hva tror du om hysjegesten?

- Jeg er ganske sikker på at den ikke var til meg, men spørsmålet er hvem det var til.

Det spørsmålet står fortsatt ubesvart.

Og hvis du lurer på om Thorén ga sønnen navnet Petter, er svaret nei.

Han heter Elis.