TRENERE I MILLIONKLASSEN: Jan Jönsson, Robert Hedin og Egil Olsen tjener godt på å være trenere.
TRENERE I MILLIONKLASSEN: Jan Jönsson, Robert Hedin og Egil Olsen tjener godt på å være trenere.Vis mer

Her er den norske trener-eliten

I hvert fall ifølge skattelista.

(Dagbladet): De står bak de fremste idrettsprofilene vi har her i landet og risikerer å miste jobben om resultatene uteblir. Trenerne i Norge lever under konstant press, men ser også ut til å få godt betalt for å takle det.

Øverst på trenertoppen finner vi tidligere Stabæk- og nåværende Rosenborg-trener Jan Jönsson. Med en skattbar inntekt på over fem millioner er han mer enn to millioner kroner foran nestemann på lista.

Tilsammen har fjorten trenere i Norge en skattbar inntekt på mer enn én million kroner. Av dem er åtte stykker lønnet av Tippeligalag, mens Tom Nordlie, med en skattbar inntekt på drøye tre millioner kroner, lever Nordlie ganske godt på sluttpakkene han har fått fra diverse klubber.

Hele tolv av de fjorten trenerne i millionklassen har tilknytning til fotballen. Bare tidligere hopptrener Mika Kojonkoski og landslagssjefen i håndball for herrer, Robert Hedin, blander seg inn blant fotballfolket.

For Hedin ser det med andre ord bra ut for 2011 siden han nå skal ta på seg å bli klubbtrener i Ålborg samtidig som han bekler landslagstrenerjobben.

Til sammenligning står langrennssjefene Åge Skinstad, Morten Aa Djupvik og Egil Kristiansen oppført med henholdsvis 800 114 kroner, 494 745 kroner og 470 026 kroner i OL-året 2010.