Her er den norske VM-troppen

Landslagstrener Martin Sjögren annonserte torsdag sine utvalgte til kvinnenes fotball-VM.

VM-KLARE: Caroline Graham Hansen (til venstre) er blant de som skal representere Norge under VM denne sommeren. Her jubler hun etter seieren over Nederland som sikret VM-plass med Frida Leonhardsen Maanum. Også hun er tatt ut i VM-troppen. Foto: NTB Scanpix.
VM-KLARE: Caroline Graham Hansen (til venstre) er blant de som skal representere Norge under VM denne sommeren. Her jubler hun etter seieren over Nederland som sikret VM-plass med Frida Leonhardsen Maanum. Også hun er tatt ut i VM-troppen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

BÆRUM (Dagbladet): VM, som denne gangen går av stabelen i Frankrike, er bare knappe to måneder unna. I dag, torsdag, offentliggjorde Martin Sjögren de 23 spillerne som skal representere Norge under mesterskapet.

På veien til den kommende fotballfesten i Frankrike vant Norge sin gruppe foran Nederland, Irland, Slovakia og Nord-Irland. VM-billetten ble sikret etter en dramatisk 2-1-seier over regjerende europamester Nederland i kvalifiseringens aller siste kamp.

Ved å sikre deltagelse i det kommende verdensmesterskapet, sørget de norske jentene for at Norges kvinnelandslag har vært kvalifisert for samtlige VM siden kvinne-VM først så dagens lys i 1991.

- Det er en tradisjon at jentene har klart å kvalifisere seg til mesterskap. Samtidig vet vi at det har vært en rivende utvikling i kvinnefotballen. Det har blitt tøffere konkurranse både på landslag og klubblag, sa fotballpresident Terje Svendsen før troppen ble annonsert.

I 1995-VM, som ble arrangert av Sverige, gikk Norge helt til topps og tok sitt hittil eneste VM-gull.

Dette er gjengen som skal forsøke å ta VM-gullet tilbake til Norge, for første gang på 24 år:

Keepere: Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Oda Marie Bogstad

Forsvar: Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Stine Hovland, Synne Skinnes Hansen, Kristine Minde, Cecilie Redisch Kvamme, Ingrid Moe Wold

Midtbane: Frida Leonhardsen Maanum, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Therese Sessy Åsland, Amalie Vevle Eikeland, Emilie Bosshard Haavi, Guro Reiten, Karina Sævik

Angrep: Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen, Lisa-Marie Karlseng Utland, Emilie Nautnes, Elise Thorsnes

PRESENTERTE TROPPEN: Martin Sjögren under VM-uttaket på Fornebu torsdag. Foto: NTB Scanpix.
PRESENTERTE TROPPEN: Martin Sjögren under VM-uttaket på Fornebu torsdag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Det er en velbalansert tropp, en ganske ung tropp, men som fortsatt har erfaring, kombinert med ungdommelig entusiasme, sier landslagstrener Sjögren om troppen.

- Det er en veldig spennende tropp. Det er en veldig bra tropp som skal bite godt fra seg i VM, sier landslagskaptein Maren Mjelde, som var med på videochat fra London.

Åtte av de 23 spillerne i den norske landslagstroppen spiller til daglig for LSK Kvinner.

VM-sluttspillet sparkes i gang 7. juni og avsluttes en måned senere, 7. juli. Norge er i gruppe A med vertsnasjon Frankrike, Nigeria og Sør-Korea. Norge spiller sin første kamp 8. juni, og åpner mesterskapet mot Nigeria.

- Det er en veldig tøff gruppe. Det blir ingen walkover, og vi må være på vårt beste hver kamp, sier Guro Reiten på scenen foran det fremmøtte pressekorpset.

Norge skal spille én privatlandskamp som oppladning til mesterskapet i Frankrike. Sør-Afrika er motstander i generalprøven 2. juni.