- Her er den nye Koss

HEERENVEEN (Dagbladet): Eskil Ervik (23) er kopien som blir bedre enn originalen. Gamlemesteren Johann Olav Koss er ikke i tvil: - Eskil blir en verdensstjerne. Han har alle forutsetninger for å bli den neste skøytekongen, sier Koss til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet brakte originalen og kopien sammen på Thialf Isstadion i Heerenveen. Og Koss er meget imponert over det unge Ervik har prestert hittil i EM.

- Eskil Ervik er den nye Koss, hvis jeg skal bruke et slikt uttrykk. Med det mener jeg at han blir vår nye sammenlagtmester, sier Koss.

Og til Eskil Ervik har han følgende melding:

- Du er allerede en løper i verdensklasse. Den dagen du husker at et mesterskap består av fire distanser, blir du mester.

I går skrev Dagbladet at Eskil Ervik vinner VM om ett eller to år. Og Johann Olav Koss støtter vår påstand - uten forbehold.

For fersk i år

- Han kan vinne allerede neste år. Og i VM på Hamar om fire uker, blir han helt sikkert blant de fem beste, sier Koss.

- Eskil er teknisk god, han har rask utgangsfart og god utholdenhet. Foreløpig er han for fersk på dette nivået. Det er typisk at han så langt i EM har gått et godt, et middels og et dårlig løp.

- Med et klokkereint løp i dag, kan han faktisk bli nummer to eller tre også i dette mesterskapet, sier Johann Olav Koss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer