Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Her er den nye Koss

HEERENVEEN (Dagbladet): Eskil Ervik (23) er kopien som blir bedre enn originalen. Gamlemesteren Johann Olav Koss er ikke i tvil: - Eskil blir en verdensstjerne. Han har alle forutsetninger for å bli den neste skøytekongen, sier Koss til Dagbladet.

Dagbladet brakte originalen og kopien sammen på Thialf Isstadion i Heerenveen. Og Koss er meget imponert over det unge Ervik har prestert hittil i EM.

- Eskil Ervik er den nye Koss, hvis jeg skal bruke et slikt uttrykk. Med det mener jeg at han blir vår nye sammenlagtmester, sier Koss.

Og til Eskil Ervik har han følgende melding:

- Du er allerede en løper i verdensklasse. Den dagen du husker at et mesterskap består av fire distanser, blir du mester.

I går skrev Dagbladet at Eskil Ervik vinner VM om ett eller to år. Og Johann Olav Koss støtter vår påstand - uten forbehold.

For fersk i år

- Han kan vinne allerede neste år. Og i VM på Hamar om fire uker, blir han helt sikkert blant de fem beste, sier Koss.

- Eskil er teknisk god, han har rask utgangsfart og god utholdenhet. Foreløpig er han for fersk på dette nivået. Det er typisk at han så langt i EM har gått et godt, et middels og et dårlig løp.

- Med et klokkereint løp i dag, kan han faktisk bli nummer to eller tre også i dette mesterskapet, sier Johann Olav Koss.

På pallen neste år

- Målet er å komme på seierspallen neste år. Og da kan alt skje. Men det er for dumt å si at jeg skal bli mester. Riktignok kan jeg til en viss grad styre min egen utvikling. Men jeg kan ikke kontrollere hvor fort de andre går, sier Eskil Ervik til Dagbladet.

Han har også hørt sammenlikningen med Johann Olav Koss tidligere.

- Jeg vant alt som juniorløper, og alle sa at jeg ville bli den nye Koss. Foreløpig er jeg ikke blitt det, selv om jeg skjønner at jeg kan komme til å lykkes.

- Men forutsetningen er at jeg blir raskere på 500 meter, og bedre til å gå innersvinger på 1500 meter, sier Eskil Ervik.

<B>MESTERMØTE:</B> Gamlekongen Johann Olav Koss er ikke i tvil om at Eskil Ervik vil bli mester en dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling