Her er den nye stjerna på Røros' basketlag

Jays klar etter duell med Dagbladets fotograf.

VENICE BEACH (Dagbladet): Jaysuma Ndure (27) viste at han tilhører den ytterste sprintverdenseliten da han løp inn til fjerdeplass i VM-finalen på 200 meter i Sør-Korea i fjor høst.
 
Det gambiskfødte hurtigtoget mente etterpå at flytting til Los Angeles og trening under den prisbelønte sprinttreneren John Smith hadde mye med framgangen å gjøre.
 
Denne sesongen er selvfølgelig OL i London det store målet for 27-åringen, og han er ikke i tvil om at det kan gå enda fortere enn 19,95 på 200 meter og 9,99 på 100 meter i år.
 
- I vinter er jeg blitt mye sterkere, og jeg løper bedre teknisk. Jeg håper på en kjempegod sesong, sier han til Dagbladet når vi møter han på Venice Beach i englenes by.
 
Overraskende utfordring En av årets første utfordrere for Jays er imidlertid verken Usain Bolt eller Tyson Gay, men Dagbladets fotograf Thomas Rasmus Skaug.
 
27-åringen fra Røros har nemlig utfordret flere av våre fremste OL-håp til dueller den siste snaue uka — men så langt har han tapt alle sammen:
 
Først mot Ezinne Okparaebo på en 60-meterduell på Daytona Beach, så mot Christina Vukicevic i et reaksjons- og koordinasjonsspill og sist mot Andreas Thorkildsen i kast med en én-kilos ball.
 
Men til tross for hat-tricket i nederlag, var ikke Skaug snauere enn at han utfordret Jays til en duell på den legendariske basketbanen på Venice Beach.
 
En hoderystende sprinter takket ja til utfordringen — som var å score flest poeng på tre straffekast hver.
 
- Han har ingen sjanse, han kommer til å tape. Jeg tar ham lett, sa en selvsikker Jays før duellen.
 
Røros-stjerne? Dagblad-Thomas forsøkte å slå tilbake ved å vise til tidligere meritter:
 
- Jeg spilte på A-laget på Røros basket, men det var kanskje fordi vi ikke hadde noe B-lag, sa han før duellen.
 
- Det tror jeg ikke noe på, gliste Jays tilbake.
 
Nøyaktig hvordan det gikk i basketkampen, kan du se i videoen over, men det første Jays spurte om etterpå var:
 
- Sa han at han spilte på A-laget til Røros?
 
- Ja.
 
- Da kan jeg bli stjerna der...
 
Den siste duellen mellom Skaug og et av Norges OL-håp kan du se på Dagbladet.no i morgen. Der gjør fotografen muligens ting enda verre for seg selv ved å utfordre Alexander Dale Oen til duell på 50 meter bryst.