Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er den skremmende statistikken Solskjær må snu om han skal redde plassen

- Alt kan skje i fotballen, sier Dæhli.

TRENGER MÅL: Laget sliter med å komme til sjanser, og selv når sjansene kommer har Cardiff-spissene vanskelig for å få kula i mål. Et problem Solskjær må få bukt med så fort som overhodet mulig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRENGER MÅL: Laget sliter med å komme til sjanser, og selv når sjansene kommer har Cardiff-spissene vanskelig for å få kula i mål. Et problem Solskjær må få bukt med så fort som overhodet mulig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs første Premier League-kamp som Cardiff-manager endte med 0-2 hjemme mot West Ham. Et resultat som langt på vei illustrerer klubbens sesong så langt.

Laget sliter med å komme til sjanser, og selv når sjansene kommer, har Cardiff-spissene vanskelig for å få kula i mål. Et problem Solskjær må få bukt med så fort som overhodet mulig.

Svake tall For tallenes tale er klar. Ifølge OTPA er Cardiff det Premier League-laget med nest færrest scoringer, de er laget med nest færrest avslutninger og bare to andre lag har en dårligere uttellingsprosent enn waliserne. Ikke rart den tidligere Molde-manageren er på utkikk etter en målscorer.

Etter kampen mot West Ham sa Solskjær at han følte resultatet var urettferdig, og kanskje var det det.

- Vi hadde ballen dobbelt så mye som dem, og dobbelt så mange skudd. Men sånn er fotball - man får ikke alltid det man fortjener. Vi er fem poeng bak 10.-plassen. Det er utrolig jevnt i bunnen, sa han.

Og det er trøsten for et Cardiff som nå ligger under streken for første gang denne sesongen.

Tøff nøtt Fra Crystal Palace på 20.-plass til Hull på 10.-plass skiller ikke mer enn seks poeng. Men poengfangsten kan bli laber de neste to ukene.

Først gjester venter Etihad og Manchester City på lørdag, før Solskjær får sin etterlengtede retur til Old Trafford og Manchester United den 28. januar.

Fire dager etter det kommer Norwich på besøk til Wales. Skulle de rødkledde stå med null poeng under Solskjær på det tidspunktet, kan det fort bli en nøkkelkamp.

Optimistisk unggutt Selv om innledniningen på Solskjærs Premier League-karriere kanskje ikke har vært helt ideell, rår optimismen i troppen. I alle fall hos en av hans nyervervelser, Mats Møller Dæhli.

- Dette er en drøm som har blitt til virkelighet for meg. Å få sjansen til å spille i Premier League har bestandig vært min drøm, og jeg kunne ikke si nei da jeg fikk denne muligheten - jeg er veldig fornøyd, sier han til klubbens offisielle hjemmesider.

- Jeg ser opp til Solskjær på den måten at alt han gjør er gjennomført profesjonelt. Det er først og fremst det jeg prøver å lære av ham.

Møller Dæhli er klar over at det er en tøff oppgave som venter mot Manchester City i helga, men 18-åringen vil ikke ha noe av at Cardiff er sjanseløse.

- Vi vet at Manchester City er et av de beste lagene i verden for øyeblikket, men med troen vi har og prestasjonene vi har vist, kan vi få noe ut av kampen. Du tror alltid du kan vinne. Alt kan skje i fotballen, sier Dæhli.

OPTIMIST: - Vi vet at Manchester City er et av de beste lagene i verden for øyeblikket, men med troen vi har og prestasjonene vi har vist, kan vi få noe ut av kampen. Du tror alltid du kan vinne. Alt kan skje i fotballen, sier Dæhli. Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix
OPTIMIST: - Vi vet at Manchester City er et av de beste lagene i verden for øyeblikket, men med troen vi har og prestasjonene vi har vist, kan vi få noe ut av kampen. Du tror alltid du kan vinne. Alt kan skje i fotballen, sier Dæhli. Foto: Pete Thomas/Cardiff City FC / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart