INGEN OVERRASKELSER: Egil «Drillo» Olsen fant ikke plass til de store overraskelsene i troppen som skal møte Frankrike til Norges siste test før EM-kvaliken starter i september.Foto: SCANPIX
INGEN OVERRASKELSER: Egil «Drillo» Olsen fant ikke plass til de store overraskelsene i troppen som skal møte Frankrike til Norges siste test før EM-kvaliken starter i september.Foto: SCANPIXVis mer

- Her er det bare gamle spillere, siden Frankrike kommer bare med nye

Drillo prioriterer rutine i siste test før EM-kvaliken.

||| Studio: Drillo tok ut laget mot Frankrike

ULLEVAAL (Dagbladet): Mens Frankrikes ferske landslagssjef Laurent Blanc utelukkende vil stille med nye ansikter til møtet med Norge 11. august av disiplinære årsaker, var det mange etablerte navn i Egil «Drillo» Olsens 18-mannstropp.

- Her er det bare gamle spillere, siden Frankrike kommer bare med nye, sa landslagssjefen på pressekonferansen på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag.

Det var langt mellom overraskelsene da Drillo presenterte sine utvalgte til siste test før kvalifiseringsalvoret begynner borte mot Island 3. september.

Solli tilbake Riktignok var Espen Bugge Pettersen, Knut Olav Rindarøy, Jon Inge Høiland, Morten Moldskred, Alexander Tettey, Simen Brenne, Jonathan Parr og Kristofer Hæstad alle borte siden kampene mot Montenegro og Ukraina på forsommeren, men så var også denne troppen betraktelig slanket til 18.

- Det er 18 vi kan stille med, med sju på tribunen. Ellers må folk på tribunen, sier Drillo til Dagbladet.

Landslagssjefen sier at 14-15 mann var udiskutable i troppen.

- Dette var ikke et veldig vanskelig uttak. Det var få grunner til å hente inn nye folk, sier Drillo.

Eneste nye ansikt siden sist, var en gammel kjenning, Branns løpssterke midtbanemann Jan Gunnar Solli.

- Disse spillerne har prestert over tid, det er et par formspillere som er inne her. Blant annet Jan Gunnar, forklarer Drillo, som brukte Odds Jone Samuelsen og Branns Petter Vaagan Moen som eksempler på formspillere som var i nærheten av å bli tatt med.

- Jone Samuelsen har vært Odds beste, og du har Vaagan Moen som var nære, sier han.

Sandefjord-keeper Bugge Pettersen var ifølge Drillo nærmere Jarstein og Knudsen enn tidligere, men i en 18-mannstropp er det bare plass til to keepere.

Selv om Norge tapte mot Ukraina i mai synes landslagssjefen at Norge er i god stand før EM-kvaliken. Han telte 9-2 i målsjanser da hjememstatistikken røk.

- Vi har en stall som er stabil, og har vist at de er gode nok, sier Drillo til Dagbladet.

- Uvant
Selv om et Frankrike ankommer Norge blottet for VM-spillerne som gjorde opprør mot gamlesjef Raymond Domenech under mesterskapet i Sør-Afrika, er ikke Drillo sikker på at de stiller dårligere rustet. Han forventer tøff motstand fra et nykompenert fransk mannskap.

- Vi møter et godt lag, og jeg er usikker på om det er et dårligere lag enn hvis de hadde kommet med VM-laget. Det er så mange gode spillere i Frankrike. Det er uvant for meg å møte en motstander jeg ikke har sett og ikke vet så mye om, sier han.

Landslagssjefen kan uansett ikke se for seg at de framstår som like tannløse som det de gjorde i pinlige forestillinger mot Uruguay, Mexico og Sør-Afrika.

- Det var trist å se Frankrike i VM. De spilte til de grader systematisk på fot, og det var lite bakromsvilje. Da ble det et veldig tamt, fransk lag. Jeg er spent på å se hva de kommer med nå. Jeg vet de kommer med nye spillere, men må vente og se om det også blir en ny stil, sier Drillo.

Kolliderer med U21-kvalik
I og med at U21-landslaget spiller EM-kvalifiseringskamp samme dag, har trener Øystein Gåre fått førsteprioritet på de yngste spillerne i A-landslagsdiskusjonen. Eneste i U21-alder med i Drillos tropp, var Ruben Yttergård Jenssen, som fikk sin debut mot Montenegro i juni.

- Ruben har kreativ kraft, og spiller jevnt og trutt godt i TIL, sier Drillo til Dagbladet.

Likevel mener Drillo at han har tatt ut en ung tropp.

- Jeg har med tre spillere over 30 år, en av dem er Carew som såvidt har sneket seg over. Ellers har jeg mye spillere midt i 20-årene, poengterer han.

En veteran som fortsatt er ute er Steffen Iversen.

- Steffen må være i kjempeform for å være med her, og det er han ikke nå.