VED GODT MOT:   Aleksander Solli brakk kinnbeinet og pådro seg hjernerystelse etter å ha skallet hodet mot en spiller fra Tromsdalen i går. Foto: Mats André Kaland
VED GODT MOT: Aleksander Solli brakk kinnbeinet og pådro seg hjernerystelse etter å ha skallet hodet mot en spiller fra Tromsdalen i går. Foto: Mats André KalandVis mer

Her er det første bildet av den skadde Hønefoss-spilleren

Blodig og forslått. Lagkamerat forteller.

(Dagbladet): Hønefoss-spiller Aleksander Solli (24) var bevisstløs i to-tre minutter etter at han skallet hodet i en Tromsdalen-spiller i går.

Solli ble fraktet til Oslo Universitetssykehus, og det hele fortonte seg svært dramatisk på AKA Arena.

I ettermiddag tok lagkamerat Mats André Kaland (25) dette bildet av Solli på Oslo Universitetssykehus.

- Han var ved godt mot og humøret var bra. Det var veldig fint å se ham, sier Kaland til Dagbladet.

Operasjon Han dukket opp på Oslo Universitetssykehus i 16.30-tida. Der var også moren til Solli og kjæresten.

- Han landet med ansiktet først, og var ganske så forslått. Han fikk hjernerystelse og knakk det ene kinnbeinet. Da jeg besøkte ham, hadde han vært gjennom en operasjon, forteller Kaland.

Han fortsetter:

- Han fortalte at han ikke husker noe før moren sto i rommet på sykehuset. Men det sto bedre til med ham enn jeg fryktet. Han var veldig blid og positiv.

Landet oppå Det var i det 88. minutt at Aleksander Solli kolliderte med Tromsdalens Tor Martin Mienna. Kampen i 1. divisjon ble spilt på AKA Arena på Hønefoss.

Sistnevnte landet oppå Solli etter hodeduellen. Kampen ble umiddelbart stoppet og medisinsk personell ble kontaktet.

Solli ble fraktet med luftambulanse til Oslo. I går kveld var hele Hønefoss-miljøet i sjokk. Men rett før midnatt kom det rapporter som tydet på at det ikke sto så verst til likevel, forholdene tatt i betraktning.

Kaland sier:

- Han var veldig optimistisk da jeg møtte ham. Han håpet å spille kamp allerede til helga igjen. Men dette er nok vel optimistisk.

Fortid i Løv-Ham Kaland har kjent Solli siden de begge spilte i Løv-Ham.

- Jeg sto utenfor 16-meteren da det skjedde. Jeg så rett på ansiktet hans med en gang han hadde landet. Han blødde ganske mye. Jeg skjønte straks at det var alvorlig, og snudde meg mot benken.

Han fortsetter:

- Jeg var på sykehuset i går kveld, men da fikk jeg ikke besøke ham. Men jeg snakket mye med moren. Det har vært gode tilbakemeldinger.

Hønefoss trente tidligere i dag. Da ble alle spillerne informert om helsetilstanden til Aleksander Solli.