Her er det ingen bønn!

Marius Johnsen i Start tror både på Gud og seriegull. Men noen hjelp fra oven forventer han ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): I går var forsvarsspilleren igjen på plass på treningsfeltet til Start på Dønnestad. To dager med feber og hoste var ikke optimal oppladning foran årets mest avgjørende kamp.

-  Jeg tror ærlig talt det ikke har så mye å si. Jeg har bare mistet to treninger og det er ikke all verden. Jeg har fått både medisiner og pleie, og nå føler jeg meg helt fin

-  Du fryktet ikke for kampen?

-  Jeg hadde spilt uansett.

Ber om alt

Marius Johnsen vet godt viktigheten av seier mot Fredrikstad. Bare med tre poeng kan Start få sitt første seriegull siden 1980. Da var venstrebacken ikke en gang født.

Men Johnsen, som er klippefast i sin kristne tro, akter ikke å henvende seg til høyere makter for å få hjelp. Og han tror slett ikke Gud vil gjøre det lettere for sørlendingene.

-  Blir det for bagatellmessig å be om seier?

BENKESLITER:  Starts back Marius Johnsen er tilbake i Start-garderoben etter et par dagers sjukdom - og klar til morgendagens thriller hjemme mot Fredrikstad. Foto: Fred A. Asdal
BENKESLITER: Starts back Marius Johnsen er tilbake i Start-garderoben etter et par dagers sjukdom - og klar til morgendagens thriller hjemme mot Fredrikstad. Foto: Fred A. Asdal Vis mer

-  Nei, som kristen kan man godt be om alt. Men jeg tror rett og slett det er forgjeves, sier Johnsen som henviser til Rune Bratseth - som mener det er greit nok å be om riktige dommeravgjørelser, og at det beste laget må vinne.

Viktig uviktig

Johnsen er både tydelig og glad i troen sin. Han har tidligere opplevd at menigheter har gått i forbønn for ham i forbindelser med skade. Det setter han pris på.

Men Johnsen vil ikke at fotball og religion skal vikles for tett i hverandres.

-  Det er som pave Johannes Paul sa: Av alle uviktige ting i verden er fotball det viktigste .

Liverpools legendariske manager Bill Shankly skal ha sagt at «fotball gjelder ikke liv og død, det er langt viktigere enn som så». Akkurat det vil ikke Johnsen gå med på.

Andre ting

-  Riktignok bruker vi mye tid på fotballen, men så viktig er det ikke, sier Johnsen - som har fått sitt gjennombrudd som fotballspiller denne sesongen, både i serien og med landslaget.

I går ble han og de øvrige Start-spillerne manet av Tom Nordlie til å tenke på helt andre ting før den avgjørende kampen.

-  Det skal jeg gjøre. Men det var uansett ålreit å komme tilbake til laget. Jeg har jo savnet dem.

Kritiske røster

Statistikken til Start har ikke vært like god etter sommeren, som før. Kritikere vil ha det til at også Marius Johnsen er en mindre markant spiller enn han var i første halvdel av sesongen. Det synes Johnsen er vanskelig å forholde seg til.

-  Jeg synes ikke det er riktig å fokusere på det nå når vi har bare én kamp igjen å spille. Vårt fokus er å vinne mot Fredrikstad. Men på den andre siden, jeg hadde den kneskaden jeg fikk i forbindelse med landslaget foran Sveits-kampen. Det tok lengre tid å lege den enn jeg hadde trodd, sier 24-åringen.

Privilegerte

Johnsen tar fotballen alvorlig og medgir at han har grått i garderoben over tapte poeng.

-  Tryggheten og roen Gud gir meg er uvurderlig, men når vi taper kamper tar jeg det like tungt som de andre, sier han.

Får Sørlandet viljen sin, kan Start titulere seg som årets seriemester foran et rekordstort publikum. Det skaper både forventninger og press, men Johnsen lar seg ikke skremme.

-  Vi er privilegerte som får lov til å jobbe med noe som er fantastisk moro. Dette er en drømmesituasjon .

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer