-  Her er det mange skurker

Fotball-Norge følger det vanvittige sirkuset rundt John Obi Mikel. Og de liker definitivt ikke det de ser og hører.

Egil «Drillo» Olsen, Fredrikstad-trener:

-  Jeg følger jo med i saken, men jeg kjenner jo ikke alle detaljene i dette, men utenfra kan det virke som et sirkus der det er mange penger involvert med mange aktører. Og det forundrer meg vel egentlig ikke at slike saker dukker opp når det er store penger det er snakk om. Men jeg blir matt hvis det stemmer at agenten har en kontrakt med Obi Mikel som hevder at han skal ha 30 prosent av lønna av hans.

Jeg tror det er mange tilsvarende saker innenfor internasjonal fotball, men de blir ikke synlige på sammen måten fordi det ikke er slike summer det er snakk om som her. Og innenfor agentvirksomheten tror jeg du finner mange sånne typer som er like kyniske. I den bransjen finner du nok hele spekteret av mennesker, fra de anstendige som er der for å hjelpe spillere, til dem som er i bransjen bare for å sko seg.

Svein Mathisen, fotballekspert TV 2:

-  Jeg synes synd på gutten sjøl om han på sikt går en sikker økonomisk framtid i møte, men han er utsatt for gribbene nå. Obi Mikel bestemmer ikke over sin egen skjebne i øyeblikket, og for meg virker dette som en form for moderne slavehandel. Jeg skulle like å vite hva som rører seg i hans hode for øyeblikket. I denne saken tror jeg det kan være mange skurker, for etter det jeg har lest, virker det som om Obi Mikel ikke har gått så mye på skolen her i Norge, og da har ikke Lyn fulgt opp sine forpliktelser, heller. Samtidig dukker det opp en agent fra hans hjemland som han sikkert kjenner, og som kjenner gutten godt, men det kan virke som om det er mange her som ikke spiller med helt åpne kort. Dette må være et skoleeksempel på hvordan en ung gutt som er god til å spille ball, ikke skal behandles. Og det er det motsatte av hva Morgan Andersen sier om hvordan unge spillere skal bli behandlet.

Nils Johan Semb,fotballekspert NRK:

-  Denne saken virker veldig uryddig og veldig uoversiktlig, og jeg har en følelse av at det er flere ting som vil komme opp etter hvert. Jeg får en vond smak i munnen av å følge denne saken som dreier seg om en ung gutt som er god til å spille fotball, men som i øyeblikket nærmest blir utsatt for en form for menneskehandel. Som fotballinteressert liker jeg ikke å bivåne dette, det får da være måte på hva unge fotballspillere skal bli utsatt for. Det kan virke som om alle anstendige regler om moral og etikk har opphørt å eksistere, og at det nå bare handler om dollar. Det eneste vi får håpe er at en slik sak gjør at det kommer et ordentlig regelverk på bordet. Vi innenfor idretten kan ikke se på at 18-åringer blir herset med på denne måten.

Torgeir Bjarmann, fotballekspert NRK:

 TRIST:  Norske fotballeksperter synes det er både trist og skremmende å følge utviklingen i Obi-Mikel-saken. Foto: Tore Bergsaker
TRIST: Norske fotballeksperter synes det er både trist og skremmende å følge utviklingen i Obi-Mikel-saken. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

-  Det er jo tragisk for talentet Obi Mikel at en sak som i utgangspunktet skulle bare være glede, skal ende opp sånn. Så vidt jeg har skjønt ville denne saken ikke endt slik hvis han hadde gått til Chelsea. Det virker som om klubben hadde en klar avtale med Obi Mikel og hans agenter, men når han så blir solgt til United, kommer agentene ut for å sikre seg det de mener er sin pott av pengene. Det er ikke helt lett å få oversikt over hvilke avtaler som er inngått, og hvem som har rett eller feil i denne saken, men for oss her oppe i nord kan en slik sak på sikt kanskje være med på å rydde opp i en gråsone. Jeg tror og håper det blir et godt utfall for Obi Mikel. Han er nok, som de fleste unge spillere fra Nigeria, rustet til å takle ganske mye tøft.