Annonsørinnhold

Her er det mest lønnsomme oddsspillet i Premier League:

Leicester leder Premier League og mange av favorittene går på smeller. Hadde du spilt høyest odds hadde du gått med et soleklart overskudd så langt.

Oddsbombe: Her glipper det for Chelsea, som tapte 0-1 hjemme mot Bournemouth tidlig i desember. En av mange store overraskelser i Premier League denne sesongen, og en av mange lønnsomme overraskelser for de som har spilt mot favorittene. FOTO: SIpaUSA/David Klein/Sportimage/Cal Sport Media.
Oddsbombe: Her glipper det for Chelsea, som tapte 0-1 hjemme mot Bournemouth tidlig i desember. En av mange store overraskelser i Premier League denne sesongen, og en av mange lønnsomme overraskelser for de som har spilt mot favorittene. FOTO: SIpaUSA/David Klein/Sportimage/Cal Sport Media. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sitter du med følelsen av at Premier League har vært unormalt underlig hittil? Da har du rett. Og du kunne ha tjent gode penger på det på oddsen.

Premier League har vært uforutsigbar denne sesongen. Så uforutsigbar at det nesten har blitt forutsigbart. Et bevis på den engelske toppligaens lunefulle natur denne sesongen kan legges frem ved å kikke på oddsen i de 160 seriekampene så langt.

Hadde du, enkelt og greit, satt 100 kroner på den høyeste oddsen (inkludert uavgjort når den er høyest) i hver kamp hadde du sittet igjen med en gevinst på nesten 7.000 kroner! (Beregnet med gjennomsnittodds fra et bredt utvalg spillselskaper.)

Dette er naturligvis etterpåklokskap av ypperste merke, men ikke helt uten at det kan forsvareres: En gjennomgang av 2014/2015-sesongen viser at oddstippere fikk en ledetråd der; blindt spill på høyest odds (uavgjort inkludert) i samtlige 380 Premier League-kamper den sesongen hadde gitt et overskudd på cirka 1.900 kroner med en innsats på 100 kroner i hver kamp. Ingen svimlende avkastning over så lang tid, men et oddsregnskap i pluss. Noe som aldri er feil.

Imidlertid gikk dette «systemet» cirka 2.500 kroner i minus i 2013/14-sesongen, noe som altså tyder på at Premier League-lagene har blitt jevnere og at det kommer flere overraskelser.

Chelsea, West Ham og Crystal Palace leder an

Det er lett å tenke at ligaens overraskende lederlag Leicester er blant de mest delaktige i at det har vært så lønnsomt å spille på outsiderne. Og ja, hadde du satt 100 kroner på Leicester i hver kamp så hadde du gått nesten 1.000 kroner i overskudd. Men Leicester har nesten ikke møtt topplag på bortebane, og etter hvert blitt ansett som så gode at for eksempel gårsdagens hjemmeseier mot Chelsea ga et minus i statistikken; fordi uavgjortoddsen var høyere enn hjemmeoddsen.

Det er Chelsea, West Ham og Crystal Palace som har bidratt mest til statistikken.

Førstnevnte med sine mange overraskende tap, spesielt de fire på hjemmebane. Tapene mot Bournemouth, Southampton, Liverpool og Crystal Palace har alene bidratt med over 2.200 kroner overskudd i denne oversikten over spill på høyest odds.

West Hams borteseiere mot Crystal Palace, Arsenal, Liverpool og Manchester City har bidratt med over 3.000 kroner overskudd til dette «systemet», samtidig som West Ham selv har bidratt i andre enden med sine svake hjemmekamper.

Crystal Palace har vunnet borte mot Liverpool og Chelsea, og levert over 1.200 kroner til «systemet» bare fra de to kampene.

Vil det fortsette?

Det er viktig å huske to ting om statistikk, spesielt når det gjelder oddstipping. Nummer én: Man vil alltid gjøre lønnsomme funn når man sjekker historiske data. Nummer to: Det er ingen garanti for at historien gjentar seg.

At det har vært lønnsomt å spille på outsiderne de første 16 serierundene betyr ikke at det vil være lønnsomt å gjøre det i de gjenstående 22 rundene. Så kan man la Premier League-ekspertene debattere om årsakene til de mange favorittfallene er av den varige typen eller ikke. Spørsmålet er om oddsen uansett vil holde seg høy nok på outsiderne til å gi et fortsatt overskudd.

Vi har fått en indikasjon på at det er mange Premier League-lag som kan overraske både negativt og positivt denne sesongen, men selskapene som tilbyr odds, som Norsk Tipping, har naturligvis også fått med seg dette. Gradvis justeres oddsen i takt med prestasjonene, noe som i teorien skulle gjøre dette enkle «systemet» ulønnsomt, og kanskje heller føre til at det blir mer lønnsomt å spille favorittene i det som gjenstår av sesongen. Det vil tiden vise, men mange uerfarne oddstipperes tendens til å spille på favoritter og «store navn» kan jo hjelpe til med å holde liv i det.

Og denne tankegangen var meget lønnsom så sent som i den 16nde serierunden, som akkurat er ferdigspilt. De som spilte høyest odds gikk med et overskudd på over 800 kroner med en innsats på 100 kroner i hver kamp, noe som er en ekstremt god tilbakebetaling. Det var først og fremst Newcastles borteseier mot Tottenham som sørget for dette, sammen med Bournemouths hjemmeseier mot Manchester United og poengdelingene i Norwich - Everton og West Ham - Stoke.

Borte best?

Blindt spill på bortelagene har også vært lønnsomt så langt, et overskudd på 4.000 kroner med 100 kroner i innsats per kamp. 54 av 160 seriekamper har endt med borteseiere, og det er i stor grad lagene nevnt ovenfor som har bidratt til at det har vært så lønnsomt å spille på bortelagene: Chelseas hjemmetap og West Hams borteseiere.

Hva med neste helg?

Som tidligere nevnt, denne artikkelen er etterpåklokskap og historie. Det beste er å gjøre egne oddsanalyser av alle fotballkamper (og/eller lese mine på Dagbladet). Og det er mange av serierundene så langt som har gitt tap med denne strategien. Men ønsker du å prøve ut denne varianten i neste serierunde er det noen kamper som utpeker seg:

Chelsea - Sunderland (kan Chelsea virkelig gå på en ny smell?)
Manchester United - Norwich (skadeplaget United med storsmell?)
Watford - Liverpool (godt betalt H mot et ujevnt Liverpool)

Trolig vil også West Hams borte mot Swansea kvalifisere, ellers blir det nok mest uavgjortodds som er høyest. Det er også verdt å ha denne outsider-ideen i bakhodet gjennom juleperioden, som er ekstra krevende og kan gi overraskelser.

Uansett strategi; lykke til med oddsspillene og husk aldri å spille for mer enn du har råd til å tape!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer