Her er det norske laget i sykkel-VM

Kristoff ble droppet.

VM-LAGET: Disse tre utgjør det norske laget på guttas fellesstart landeveisritt under sykkel-VM i Toscana lørdag 29. september: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
VM-LAGET: Disse tre utgjør det norske laget på guttas fellesstart landeveisritt under sykkel-VM i Toscana lørdag 29. september: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norges Cykleforbund offentliggjorde i dag laget som skal sykle guttas fellesstart under landeveis-VM i Toscana i Italia i slutten av september.

Som ventet ble det Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd.

- Vi har valgt de tre vi tror kan prestere best under gjeldende forhold, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

- Lars Petter Nordhaug vant world tour-løp i liknende terreng i fjor, og var nok enklest å ta ut. Han er en litt annen type rytter enn de to andre, og har sin spisskompetanse i denne typen løype

- Edvald Boasson Hagen måtte vi vente litt med. Han var uheldig i Tour de France og trengte treningsperiode for å komme tilbake. Men han viser at formen er stigende i vueltaen.

- Kommer ikke utenom Thor Det har vært noe usikkerhet rundt den tredje plassen på laget. Valget falt på Thor Hushovd framfor Alexander Kristoff.

- Thor Hushovd - vi føler at han i en sånn løype er like selvskreven som de andre. Thor er verdensmester fra 2010. Han er den rytteren med størst prestasjoner og mest erfaring, vi kommer ikke utenom ham i årets VM, sier Kristiansen.

Uttaket betyr at Alexander Kristoff ikke er med.

- Kristoff er en litt annen type rytter. Det var ikke et lett valg, men han har den beste delen av sesongen bak seg, begrunner Kristiansen.

Alexander Kristoff har sagt seg villig til å være reserve om det blir bruk for ham. Vegard Stake Laengen er femtemann ved behov.

Mål om medalje Kristiansen sier det lille, norske laget har mål om å ta medalje.

- Nå er lista lagt ganske høyt for disse tre, med to VM-medaljer på de siste tre mesterskapene. Målet er medalje. Hva som skal til for at jeg er fornøyd er litt avhengig av hvordan løpet utvikler seg.

LØYPEPROFIL: Herrenes landeveisritt starter i byen Lucca og ender med ti runder i en løype på 16,6 kilometer i Firenze. Grafikk: toscana2013.it
LØYPEPROFIL: Herrenes landeveisritt starter i byen Lucca og ender med ti runder i en løype på 16,6 kilometer i Firenze. Grafikk: toscana2013.it Vis mer

Kristiansen sier også at dersom feltet kommer til en samlet avslutning der de tre norske er med, er det Thor Hushovd man i utgangspunktet skal kjøre for i en spurt.

Uttaket var det samme som ekspertene regnet med på forhånd.

- Jeg har stor respekt for det Kristoff har gjort i år, og han er den som har sanket mest world tour-poeng, men løypa er hard, ikke minst i og rundt Firenze. Så da er det de med best klatreferdigher som har størst sjans til å lykkes, sa TV 2-ekspert Johan Kaggestad til Dagbladet i går.

Åtte U23-gutter I tillegg til at Kristoff har hatt trøbbel med skadet og sjukdom etter Tour de France. Kaggestad mener uansett Kristoffs helse at løypeprofilen tilsier at de tre andre kandidatene var bedre.

- Uansett om han er frisk som en fisk eller ikke, så er han nummer fire i valget i den løypa, sier Kaggestad.

Det ble også tatt ut to U23-lag i dag. På temporittet stiller Norge med Amund Grøndahl Jansen og Truls Engen Korsæth.

På fellesstarten i U23-klassen stiller Norge med seks ryttere: Oskar Svendsen, Sven Erik Bystrøm, Fredrik Strand Galta, Bjørn Tore Hoem, Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking.

RESERVE: Alexsander Kristoff er ikke med i laget i utgangspunktet, men har sagt seg villig til å være reserve om det blir bruk for ham. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
RESERVE: Alexsander Kristoff er ikke med i laget i utgangspunktet, men har sagt seg villig til å være reserve om det blir bruk for ham. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer