Her er det norske laget i sykkel-VM

Kristoff ble droppet.

VM-LAGET: Disse tre utgjør det norske laget på guttas fellesstart landeveisritt under sykkel-VM i Toscana lørdag 29. september: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
VM-LAGET: Disse tre utgjør det norske laget på guttas fellesstart landeveisritt under sykkel-VM i Toscana lørdag 29. september: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges Cykleforbund offentliggjorde i dag laget som skal sykle guttas fellesstart under landeveis-VM i Toscana i Italia i slutten av september.

Som ventet ble det Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd.

- Vi har valgt de tre vi tror kan prestere best under gjeldende forhold, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

- Lars Petter Nordhaug vant world tour-løp i liknende terreng i fjor, og var nok enklest å ta ut. Han er en litt annen type rytter enn de to andre, og har sin spisskompetanse i denne typen løype

- Edvald Boasson Hagen måtte vi vente litt med. Han var uheldig i Tour de France og trengte treningsperiode for å komme tilbake. Men han viser at formen er stigende i vueltaen.

- Kommer ikke utenom Thor Det har vært noe usikkerhet rundt den tredje plassen på laget. Valget falt på Thor Hushovd framfor Alexander Kristoff.

- Thor Hushovd - vi føler at han i en sånn løype er like selvskreven som de andre. Thor er verdensmester fra 2010. Han er den rytteren med størst prestasjoner og mest erfaring, vi kommer ikke utenom ham i årets VM, sier Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer