Tidligere antidopinglege Paul Lereim:

- Her er det virkelig store overtrampet i Johaug-saken

Mener forhåndsdømming gjør uopprettelig skade.

KRITISK: Professor Paul Lereim har arbeidet i en årrekke med antidoping. Nå mener han at Johaug-saken har tatt fullstendig av. Og at Dagblad-oppslaget med FIS-presidentens uttalelser 22. oktober er det største overtrampet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRITISK: Professor Paul Lereim har arbeidet i en årrekke med antidoping. Nå mener han at Johaug-saken har tatt fullstendig av. Og at Dagblad-oppslaget med FIS-presidentens uttalelser 22. oktober er det største overtrampet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NESBRU (Dagbladet): Hans bror dopingekspert Inggard Lereim leder ekspertutvalget som er i gang med å granske Therese Johaugs dopingsak for Norges Skiforbund.

Samtidig går den pensjonerte legen Paul Lereim (78) kraftig ut mot utspill og utviklingen i Johaug-saken.

Han er bestyrtet over hvordan Therese Johaug-saken har eskalert i media. Men det er ikke media han er ute etter.

- Når en FIS-president forhåndsdømmer en idrettsutøver mens etterforskningen pågår, blir det for drøyt. Da går det altfor langt. Det er et virkelig alvorlig overtramp, og en behandling av en utøver som kan bidra til å bryte ned omdømmet hennes uopprettelig, sier Lereim til Dagbladet.

- Ille

FIS-president Gian Franco Kasper sto fram i et stort oppslag i Dagbladet, der han sier at FIS vil anke om det blir en mild straff for Therese Johaug.

- Det kan umulig være riktig framgangsmetode av en president å gjøre dette på det nåværende tidspunkt. Det kan bidra til å påvirke prosessen. Gian Franco Kasper har gjort mye bra for idretten og antidopingarbeidet. Men dette er ille. Dessuten har han ikke den faglige bakgrunn til å vurdere og bedømme denne saken. Han kan ha gjort stor skade. Jeg er opprørt over ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer