Her er dine nye sofa-kamerater

Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker skal kommentere fotball på TV2.

OSLO (Dagbladet.no:) TV2 presenterte i dag sitt nye hoved-kommentatorpar for den kommende fotballsesongen: Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb.

Duoen som har vært å høre på Canal+ de siste åra, blir de viktigste stemmene i TV2s nye fotballsatsing som inneholder både Tippeligaen, cupen, landslagsfotball og VM.

- Dette er veldig spennende, og det er jo et fantastisk produkt vi skal jobbe med.

- Det er særlig gøy for meg å komme tilbake til TV2, en arbeidsplass jeg var med å på starte, sier en glad Øyvind Alsaker til Dagbladet.no.

Nils Johan Semb er også storfornøyd:

- Det var rettighetene som lokket mest, og det blir veldig spennende å få jobbe med en total pakke, forteller Semb.


Spennende serie
Alsaker blir ansatt i TV2, mens Semb vil jobbe som kommentator og studioekspert på oppdragsbasis.

Canal+-seere vil høre Alsaker kommentere Premier League også neste sesong, da han ifølge ham selv «trenger en myk overgang».

DET NYE SUPERPARET: Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker skal kommentere lass og hauger med fotball på TV2 kommende sesong. Foto: Trond Erling Pettersen
DET NYE SUPERPARET: Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker skal kommentere lass og hauger med fotball på TV2 kommende sesong. Foto: Trond Erling Pettersen Vis mer

- Men Tippeligaen kommer til å bli en opplevelse i år, det er jo toppkamper fra første runde, smiler vestlendingen og nevner Rosenborg - Lillestrøm i åpningskampen og Start - Vålerenga 16.mai som de største høydepunktene.

Også Semb ser fram til årets Tippeliga-sesong:

- Nå har vi den samme atmosfæren på stadion som publikum har i England og Spania, bare i mindre skala, mener den tidligere landslagssjefen.

- Jeg mener vi har Nordens beste fotball-liga.


Spåmenn
Nils Johan Semb tror kommende sesong blir rekordspennende både i topp og bunn, med kamp om gullet til siste slutt.

- Hvis dere skulle sette 1000 kroner hver på hvem som blir seriemester, hvem tror dere på da?

Alsaker: - Kanskje Stabæk? Start greide det jo nesten i fjor... Nei, jeg setter nok 800 på Lillestrøm og 200 på Brann, gliser han.

Semb: - 500 på Rosenborg og 500 på Lillestrøm.

- Men dette bildet kan forandres mye framover, presiserer Semb.

- Spør meg igjen når overgangsvinduet stenger 1.april, da er det mye lettere å spå hvem som vinner. Spillerkjøp og -salg blir helt avgjørende i tida framover.


Tre kommentatorpar
Redaksjonssjef i TV2-sporten Fin Gnatt, forteller at kanalen trengte et tredje kommentatorpar for å få VM-kabalen til å gå opp.

- Under VM i Tyskland er det kvelder med tre kamper omtrent samtidig. Derfor måtte vi ha et nytt par inn i kabalen i tillegg til Harald Bredeli/Svein Mathisen og Morten Langli/Frode Olsen, sier Gnatt til Dagbladet.no.

- Men Øyvind og Nils Johan blir vårt nye superpar, smiler han.