Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er doperne som fortsatt preger Tour de France

Rittets mørke side.

LEDERE OG DOPERE: Bjarne Riis (Tinkoff-Saxo, midten), Brian Holm (OPQS, t.h.) og Aleksandr Vinokourov (Astana) leder hvert sitt sykkellag i Tour de France. De er tre av flere tidligere dopere som jobber i kulissene i rittet. Foto: NTB Scanpix
LEDERE OG DOPERE: Bjarne Riis (Tinkoff-Saxo, midten), Brian Holm (OPQS, t.h.) og Aleksandr Vinokourov (Astana) leder hvert sitt sykkellag i Tour de France. De er tre av flere tidligere dopere som jobber i kulissene i rittet. Foto: NTB ScanpixVis mer

BERGERAC/OSLO (Dagbladet/procycling.no): Årets Tour de France er uten dopingskandaler og trolig den reneste utgaven på mange år. Men i kulissene - i lagenes følgebiler - sitter tourens mørke side med et titalls tidligere dopere og juksemakere.

Astana-sjef Aleksandr Vinokourov har grunn til å glise når Vincenzo Nibali sykler inn som sammenlagtvinner i Tour de France søndag. Vinokourov selv ble kastet ut av Tour de France grunnet EPO i 2007. Han ser ikke på det som et problem i dag.

- Det er ting som ligger i fortida. Jeg har tatt min straff og er tilbake. Jeg ser ikke noe problem med det nå, sier Vinokourov til Dagbladet før fredagens etappe.

40-åringen fra Kasakhstan fortsetter:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.